آموزش فن بیان در سخنرانی ها و کنفرانس ها با استفاده از 7 تکنیک برتر
نمی توان گفت فردی به عنوان سخنران متولد شده است بلکه رسیدن به جایگاه یک سخنران حرفه ای، نیازمند تمرین و کسب مهارت می باشد. به شما پیشنهاد می کنیم در این مقاله از مجله پزشکی بیچشک با ما همراه شوید تا شما را با تکنیک های مهارتی و ارتباطی آشنا نماییم.
1- اعتماد به نفس خود را افزایش دهید
افزایش اعتماد به نفس یکی از مهمترین راهکار آموزش فن بیان است. با کسب این مهارت می توانید به راحتی توانایی های خود را ارائه دهید زیرا مردم معتقد هستند که فردی که روی صحنه ظاهر می شود باید اعتماد به نفس و قدرت نفوذ بالایی داشته باشد.
جهت نمایش اعتماد به نفس خود به نکات زیر توجه نمایید.
- سخنرانی خود را آماده کنید.
- در یک محیط واقع بینانه تمرین کنید.
- نفس عمیقی بکشید تا محدوده صوتی خود را گسترش دهید.
- جملات با صدای بلند تکرار کنید.
- روی مخاطب خود تمرکز کنید.
- موفقیت خود را تجسم نمایید.
- با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید.
2- از محتوای مناسب استفاده کنید.
3- برقراری ارتباط با مخاطب
یکی دیگر از موارد مهم آموزش فن بیان، فراگرفتن روش های برقراری ارتباط صحیح با مخاطب است. این ارتباط از طریق متن سخنرانی و زبان بدن صورت می گیرد. به یاد داشته باشید مخاطبان شما افراد هستند و تنها از طریق تجربیات و ارزش های مشترک با یکدیگر مرتبط می شوند.
در شروع برای برقراری ارتباط می توانید به بیان یک داستان که شخصیت شما را نشان میدهد، بپردازید که از این طریق انرژی مثبت در مخاطب خود ایجاد نمایید.
یکی دیگر از موارد ارتباط صحیح با مخاطب افزایش ارتباط چشمی است، سعی کنید در طی سخنرانی به تمامی حضار توجه نموده و با افراد مختلفی ارتباط چشمی برقرار نمایید.
4- محدوده صوتی خود را تغییر دهید
تغییر صوت صدا یکی از کاربردی ترین آموزش های فن بیان است. اگر به صورت مداوم با یک تن صدای مشخص صحبت کنید. پس از طی مدتی مخاطب خود را خسته نموده و سپس آن را از دست خواهید داد. صدای انسان قابلیت این را دارد که 24 نت مختلف را تولید نماید اما انسان ها تنها از 3 نوع آن در طی مکالمات خود استفاده می کنند. برای این منظور لازم است در طی سخنرانی محدوده صوتی خود را به صورت مداوم تغییر دهید.
نمی توان گفت فردی به عنوان سخنران متولد شده است بلکه رسیدن به جایگاه یک سخنران حرفه ای، نیازمند تمرین و کسب مهارت می باشد.
5- محدوده زمانی را در نظر بگیرید
اطمینان حاصل کنید که سخنرانی خود را در طی یک محدوده زمانی به پایان میرسد و اگر این امر محقق نشد، می توانید قسمتی از متن را کوتاه نموده و یا حذف نمایید. لازم است این نکته را رعایت کنید که سخنرانی کوتاه ولی مفید تاثیر گذاری بیشتری بر روی مخاطب دارد .