عصب کشی دندان : مراقبت ،درد قبل و بعد از عصب کشی و هزینه آن
درد عصب کشی دندان
درمان عصبی کشی شامل پاکسازی و شک دادن داخل کانال ریشه و مسدود کردن مسیر کانال با استفاده از مواد صناعی است تا امکان رشد میکروب ها وجود نداشته باشد، ایجاد درد در دندان ها پس از عصب کشی امر طبیعی محسوب می شود به خصوص اگر قبل از انجام عصب کشی درد داشته اید امکان ایجاد درد پس از آن بیشتر است. درد پس از عصب کشی دندان مخصوصاً تا 24 ساعت پس از آن امری طبیعی محسوب می شود و جای نگرانی ندارد به علاوه ممکن است این درد بعد از عصب کشی دندان و حین غذا خوردن ادامه داشته باشد. برای کنترل درد استفاده از داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک الزامی است. به یاد داشته منظور پیشگیری از تجربه درد بعد از عصبی کشی دندان و قبل از رفع بی حسی مصرف داروی مسکن را شروع نمایید.
این عمل معمولاً در طی چند جلسه انجام می شود ولی زیاد بودن فاصله بین تخلیه مواد عفونی و پرکردن دندان، شانس عفونت های بعدی را به شدت افزایش خواهد داد.
آیا درد دندان عصب کشی شده ممکن است ؟
شاید با خود تصور کنید که درد بعد از عصب کشی دندان برای دندان بدون عصب چگونه ممکن است ؟ اما آنچه با نام عصب کشی می شناسیم تنها محدود به خارج کردن عصب از دندان نمی باشد بلکه درمان عصب کشی شامل پاکسازی و شک دادن به داخل کانال ریشه است به علاوه مکانیسم درد بدن به خصوص در قسمت سر و گردن بسیار پیچیده می باشد یعنی در برخی مواقع ممکن است شما با وجود اینکه عامل ایجاد درد را حذف نموده اید، باز هم احساس درد را تجربه نمایید. زیرا سیستم عصبی همچنان تحریک درد را ادامه می دهد گاهی اوقات حتی یک واکنش التهابی علت درد شدید دندان خواهد بود.
قیمت عصب کشی دندان
قیمت عصب کشی بسته به تعداد کانال ها متفاوت می باشد زیرا هزینه بیشتری برای دندان ها با کانال های بیشتری می شود و مستلزم زمان بیشتری برای درمان است. قیمت عصب کشی بر طبق تعرفه آزاد برای هر کانال بین 150 تا 174 هزار تومان برای سال 97 در نظر گرفته شده است.
مراحل عصب کشی دندان
جهت عصبی کشی پزشک در ابتدا پوسیدگی های ایجاد شده را برداشته تا به کانال هایی که داخل ریشه قرار دارند دسترسی پیدا کند، با سوراخ کردن سقف پالپ، خون جاری شده و فشار داخل آن کاهش می یابد. ( توجه داشته باشید کانال پالپ تنها حاوی عصب نیست بلکه شامل باکتری ها، عروق خونی، سلول و عروق لنفاوی می باشد.) دندان پزشک با خارج نمودن محتویات داخل ریشه، تمیز کردن آنها، شکل دادن کانالهای ریشه به نحوی که مواد دارویی شستشودهنده تا انتهای کانالها برسد و در آخر پر کردن کانال های ریشه از ورود میکروب ها تا پای ریشه و واکنش های التهابی ( التهاب استخوان دور ریشه دندان ) و تحلیل استخوان جلوگیری به عمل می آورد و یا آن را درمان می کند.پس از برداشت محتویات کانال، شستشو و عفونت زدایی، پس از قرار دادن یک میله پلاستیکی ( گوتا) در پالپ، عاج دندان با ماده ای که با دیگر مواد مانند غذا ها واکنش نمیدهد پر می شود. بعد از انجام عصبی کشی دندان می میرد و اگر مجددا عفونی شود نیاز به عصبی کشی و یا عمل جراحی انتهای ریشه خواهد بود.
این عمل معمولاً در طی چند جلسه انجام می شود ولی زیاد بودن فاصله بین تخلیه مواد عفونی و پرکردن دندان، شانس عفونت های بعدی را به شدت افزایش خواهد داد.
مراقبت های بعد از عصب کشی دندان
پس از درمان ریشه و قبل از پر کردن عاج، دندان بسیار ضعیف شده و مستعد شکستن می باشد به همین ترتیب باید به شدت از آن مراقبت نمایید و فشاری بر روی آن وارد نکنید، در ضمن مراقبت های بهداشتی و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بسیار حائز اهمیت است.
- بهتر است تا یک ساعت بعد از انجام درمان از مصرف خوراکی های جویدنی پرهیز نمایید.
- جهت پیشگیری از درد ، قبل از از بین رفتن اثرات داروی بی حسی مصرف داروهای مسکن را شروع نمایید.
- ایجاد تورم در صورت پس از عصب کشی امری طبیعی محسوب می شود، برای درمان این حالت مصرف داروهای آنتی بیوتیک توصیه می شود اما از مصرف بیش از حد آنها اجتناب نمایید.
- از وارد آوردن فشار بر روی دندان خودداری کنید.
- پس از بی حسی دندان های فک پایین؛ احساس درد و خشکی در ناحیه ی مفصل امری طبیعی محسوب می شود و لازم است از کمپرس آب گرم بر روی آن استفاده نمایید تا این حالت رفع شود.