
علائم افتادگی دریچه میترال

پرولاپس دریچه میترال معمولاً باعث بروز علایم خاصی نمی شود و اکثر افراد از اینکه دچار این وضعیت هستند هیچ اطلاعی ندارند. اگر علائم آن وجود داشته باشند معمولاً بطور متناوب و گاه گاهی ایجاد می شوند و شامل موارد زیر هستند:
از دیگر علایم افتادگی دریچه میترال قلب می توان به مواردی همچون به وجود آمدن احساس اضطراب ،هراس و انواع ناراحتی های فکری و روحی اشاره کرد.
همچنین احتمال بیشتری وجود دارد که این دریچه به خاطر ابتلا به عفونت صدمه ی بیشتری ببیند و علائم مشخص تری از خود نشان دهد به ویژه بعد از درمانهایی که برای دندان در دندانپزشکی انجام می شود یا پس از انجام عمل جراحی.
پرولاپس دریچه میترال یک اختلال شایع و نسبتا خوش خیم از دسته ی بیماری های دریچه ی قلب است که مانند سایر بیماری های قلبی آنچنان خطرناک نیست و معمولا روند زندگی طبیعی افراد را مختل نمی کند و فرد می تواند طول عمر طبیعی خود را تجربه کند.
نحوه تشخیص پرولاپس دریچه میترال
نحوه درمان افتادگی دریچه میترال

پرولاپس دریچه میترال یک اختلال شایع و نسبتا خوش خیم از دسته ی بیماری های دریچه ی قلب است که مانند سایر بیماری های قلبی آنچنان خطرناک نیست و معمولا روند زندگی طبیعی افراد را مختل نمی کند و فرد می تواند طول عمر طبیعی خود را تجربه کند. اکثر افراد مبتلا به پرولاپس دریچه میترال نیازی به درمان ندارند. اگر علایمی مثل ضربان قلب نامنظم وجود داشته باشد، ممکن است داروی ضد آریتمی قلب تجویز گردد. همچنین باید قبل از رفتن به دندانپزشکی برای معالجه دندان، از آنتی بیوتیک استفاده شود تا در صورت ورود میکروب به جریان خون پیشگیری های لازم جهت جلوگیری از عفونت انجام شود. به عبارت دیگر از آنجایی که چنین بیمارانی در معرض خطر بروز اندوکاردیت عفونی هستند باید پس از انجام هرگونه اقدامی نظیر عمل جراحی یا اعمال دندانپزشکی حتما از آنتی بیوتیک استفاده کنند.
اگر به پرولاپس دریچه میترال مبتلا هستید کنترل میزان فشار خون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همچنین رعایت رژیم غذایی سالم اهمیت به سزایی در این روند درمانی شما خواهد داشت. غذاهای چرب، شور ،شیرین و سرشاز از چربی های اشباع می توانند زمینه را برای بدتر شدن وضعیت و ابتلا به سایر بیماری های قلبی فراهم سازند. پس بهتر است از مصرف آنها تا آنجا که می توانید پرهیز کنید و تمرینات ورزشی سبک و منظم را در برنامه ی روزانه ی خود قرار دهید.
افتادگی دریچه میترال معمولاً هیچ اثری در طول عمر فرد ندارد اما در موارد نادری، نارسایی میترال ایجاد می شود و منجر به بروز نارسایی قلبی مزمن می گردد. در چنین مواقعی ممکن است نیاز به عمل جراحی تعویض دریچه قلب داشته باشد.
برگرفته : بیماری های قلبی – تالیف : دکتر تونی اسمیت – ترجمه : دکتر فرهاد همت خواه