ارتقای شغلیموفقیت
آداب شرکت در سفر های کاری
اکثر افراد در سفرهای کاری خود دچار استرس زیادی می شوند و با مشکلات و مسائل از پیش تعیین نشده ای مواجه می شوند. افراد حرفه ای آداب شرکت در سفر های کاری را دانسته و خود را برای اتفاقات غیر منتظره آماده می کنند. آنها با چالش ها و مشکلات به گونه ای رفتار می کنند که گویی می خواهند از آنها خاطره بسازند و بعد ها به آنها بخندند.
برنامه ریزی برای سفر
ممکن است شغل شما به گونه ای باشید که مجبور باشید مداوم در سفر باشید و در سرتاسر شهر، کشور و یا حتی جهان سفر کنید. اگر مجبور هستید مدام در سفر باشید. پس لازم است آداب شرکت در سفر های کاری را دانسته و به موارد ذیل دقت کنید:
- همیشه برای سفر خود برنامه داشته باشید.
- وسایل ضروری و مورد نیاز را با خود به سفر ببرید و خودتان را برای مواجهه با مردم، فرهنگ و زبان جدید آماده کنی.
- وقتی برای سفر به یک کشور غریبه برنامه ریزی می کنید دقت داشته باشید که زمان سفرتان همزمان با تعطیلات رسمی آن کشور نباشد.
- قبل از سفر حتما در اینترنت جستجو کنید و آدرس رستوران و ساعت کاری آنها را بررسی کنید.
برای اینکه بتوانید قبل از شروع سفر، برنامه درست و مناسبی برای خود داشته باشید لیستی از اطلاعات زیر تهیه نمایید:
- اطلاعات پرواز شامل شماره پرواز، زمان حرکت و زمان رسیدن به مقصد، نام شهر و نام و شماره تلفن شرکت هواپیمایی
- اطلاعات مربوط به حمل و نقل زمینی شامل نام و شماره تلفن شرکت اجاره اتومبیل، شماره رزرو
- اطلاعات هتل شامل نام هتل، آدرس، شماره تلفن و شماره رزرواسیون
- زمان و مکان برگزاری جلسات کاری
- نام، شماره تلفن، آدرس ایمیل و آدرس میزبان
- برنامه غذایی، نام چند رستوران خوب و غذاهای مورد علاقه
- سرگرمی ها و برنامه های تفریحی
قبل از سفر حتما تاریخ پایان اعتبار پاسپورت خود را چک کنید. برای سفر به برخی از کشور ها تاریخ اعتبار پاسپورتتان باید متعلق به 6 ماه گذشته باشد.
بهتر است یک کپی از این اطلاعات در اختیار دستیار یا منشی و یا یکی از دوستانتان قرار بدهید تا از برنامه سفر شما آگاه باشند. قطعا رعایت آداب شرکت در سفرهای کاری برای شما که نماینده یک کسب و کار هستید در نتیجه سفر بسیار موثر خواهد بود. زیرا شما را از بسیاری از سردرگمی ها و استرس های بی مورد نجات می دهد و در نتیجه تمرکز بر کارتان بیشتر می شود.
جمع آوری وسایل مورد نیاز
یکی از مهمترین آداب شرکت در سفر های کاری جمع آوری وسایل مورد نیاز است:
- یک قانون کلی برای سفر وجود دارد آن هم این است که هر آنچه که لازم و ضروری به نظر می رسد را با خود ببرید و اقلامی که به آن ها نیاز ندارید در خانه بگذارید.
- مهمترین مسئله در بستن چمدان ها این است که چمدان تان سبک باشد تا به راحتی قابل حمل باشد و در ضمن لباس ها را طوری در آن قرار بدهید تا چروک نشوند.
- برای تفریح یا ورزش کردن نیز حتماً یک الی دو دست لباس با خود ببرید برای اینکه بدانید به چه لباس هایی احتیاج پیدا میکنید میتوانید از میزبان تان نیز سوال کنید.
- کارت اعتباری را فراموش نکنید. در ضمن اگر قرار است به یک فضای روستایی بروید حتماً با خودتان مقداری پول نقد همراه داشته باشید.
- می توانید از چک های مسافرتی نیز استفاده کنید. اگر هزینه ی سفرتان بر عهده شرکت است حتما در لپ تاپ خود یک فایل تهیه کرده و کلیه هزینه ها را ثبت کنید.
- اگر به سفر خارجی می روید حتماً باید به اندازه کافی پول رایج آن کشور را همراه خود داشته باشید. در ضمن از میزبان خود سوال کنید که نزدیک ترین بانک به هتل شما کجاست.
- فرقی ندارد که به کجا سفر می کنید. سعی کنید همیشه گواهینامه رانندگان را با خود ببرید. حتی اگر برای رانندگان نتوانید از آن استفاده کنید ممکن است در فرودگاه یا هتل به عنوان کارت شناسایی از آن استفاده نمایید. اگر به طور دائم به سفر های خارجی می روید سعی کنید گواهینامه رانندگی بین المللی دریافت کنید. گرفتن این گواهینامه کار ساده ای است و به سرعت می توانید برای اخذ آن اقدام کنید.
- قبل از سفر حتما تاریخ پایان اعتبار پاسپورت خود را چک کنید. برای سفر به برخی از کشور ها تاریخ اعتبار پاسپورتتان باید متعلق به 6 ماه گذشته باشد. حتماً به این مورد دقت کنید. بررسی کنید تا مطمئن شوید برای سفر به کشور مورد نظرتان به ویزا نیاز دارید با خیر؟
منبع : آداب معاشرت برای مدیران – تالیف : کبری سبزعلی یمقانی