هر آنچه که باید قبل از عمل جراحی پروتز سینه بدانید !
عمل جراحی پروتز سینه
انواع پروتز سینه
پروتز ها بر حسب ویژگی های مختلفی مانند شکل ظاهری، میزان برجستگی، جنس و مواد تشکیل دهنده و … به دسته های مختلفی تقسیم می شود. که عبارتند از :
انواع پروتز سینه بر حسب برجستگی
- پروتز با برجستگی کم (Low profile)
- پروتز با برجستگی زیاد (High Profile)
- پروتز سینه با برجستگی خیلی زیاد (Ultra high profile)
انواع پروتز سینه بر حسب شکل ظاهری
- گرد : این پروتز نسب به سایر پروتزهای سینه برجسته تر است و بافتی نرم و خوش فرم به سینه می بخشد. از مزیت های این نوع پروتز می توانیم به امکان جراحی مجدد در صورت تعویض پروتز، انقباض کپسولی، پارگی و چرخش پروتز اشاره کنیم.
- اشکی : پروتز آناتومیکال یا قطره اشکی نمای طبیعی تر به سینه می بخشد و مناسب افرادی است که بافت سینه ندارند و یا این بافت در آنها بسیار اندک است. همچنین افرادی که دچار عدم تقارن در بافت سینه و یا نقص هستند، می توانند از این نوع پروتز استفاده نمایند.
انواع پروتز سینه بر حسب جنس
این نوع پروتز ها بر اساس جنس خود دارای 3 نوع مختلف هستند که از نظر کیفی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند ولی هزینه عمل، احساس راحتی و جای برش برای وارد کردن پروتز در آنها متفاوت است. این سه جنس مختلف پروتز عبارتند از :
پروتز سینه آب نمکی (سالین)
این نوع پروتز گرد، با آبنمک استریل یا سالین پر شده است. این پروتز در مقایسه با سایرین سفت تر است و در صورت پارگی مواد پروتز در بدن تخلیه و جذب شده و پروتز صاف و تخت می شود. لازم به ذکر است که حتی در صورت تخلیه این مواد نیز مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی شود، زیرا این مواد به طور طبیعی در بدن وجود دارند.
مزیت پروتز های آب نمکی عبارتند از :
- هزینه کم
- برش کوچکتر
- معاینه و مانیتورینگ کمتر
معایب پروتز های آب نمکی عبارتند از :
- لمس غیرطبیعی
- ریسک چین خوردگی
- تاثیر بیشتر بر روی بافت سینه
- احتمال خالی شدن خود به خودی مواد
پروتز سینه سیلیکونی
مواد سیلیکونی شبیه ژل چسبنده هستند. این نوع پروتز به سبب شباهت بیشتر به بافت سینه، محبوب تر از سایرین هستند. همچنین از مقاومت و کیفیت بالاتری برخوردار است و حتی در صورت پاره شدن مواد داخل آن به اطراف و یا لایه های دیگر پروتز وارد نمی شود. این نوع پروتز ها نیاز به معاینه بیشتر دارند و استفاده از آن برای افراد زیر 22 سال ممنوع است.
معایب پروتز سینه سیلیکونی عبارتند از :
- افزایش هزینه
- معاینه و مانیتورینگ بیشتر
- برش روی پوست
- خطر پاره شدن پروتز بدون ایجاد علامت
مزیت پروتز سینه سیلیکونی عبارتند از :
- کاهش خطر خالی شدن خود به خودی
- احتمال چین خوردگی کمتر
- لمس طبیعی تر
افرادی که از این پروتز استفاده می کنند باید 3 سال بعد از عمل بزرگ کردن سینه برای MRI مراجعه کنند همچنین بعد از آن هر دو سال یکبار برای چکاپ به پزشک مراجعه کنند.
پروتزهای سینه ثابت (Gummy Bear)
این نوع پروتز از سیلیکون فشرده تولید شده زیرا سیلیکون آنها حجم بیشتری دارد. در نتیجه پروتز سفت تر بوده و احتمال پاره شدن آن بسیار کم است. این پروتز به این جهت ثابت است که حتی در صورت پاره شدن نیز دچار تغییر ظاهر نخواهد شد. این پروتز ها دارای شکل هستند و در قسمت پایین از برجستگی مختلفی برخوردارند. عیب این پروتز این است که نیاز به برش های بیشتری دارد.
انواع پروتز سینه بر حسب محل قرارگیری
ابن نوع پروتز ها بر اساس محل قرار در دو دسته داخلی و خارج تقسیم بندی می شوند. خانوم هایی که به هر دلیلی تمایل به انجام جراحی ندارند، می توانند از پروتز های خارجی برای زیباتر شدن سینه خود استفاده نمایند. این پروتز ها نیاز به عمل جراحی ندارد و در کوتاه ترین زمان ممکن سینه هایی بزرگ تر و خوش فرم را فراهم می کنند. از معایب این پروتز می توانیم به حساسیت پوستی، خارش، تعریق و احساس گرما اشاره کنیم. احتمال جدا شدن پروتز نیز وجود دارد.
عکس پروتز سینه
لیفت سینه با پروتز
دوام پروتز سینه
این پروتز های دائمی نبوده و با گذر زمان دچار فرسایش می شوند، در حقیقت پوسته و روکش آنها با گذر زمان نازک شده و از بین می رود. اما مدت زمان دوام این پروتز ها بسته به عوامل مختلف بین 10 الی 15 سال متغیر است. خانم هایی که فعالیت های ورزشی بیشتری دارند، زودتر دچار فرسایش پروتز سینه می شوند. از همین روی لازم است مرتباً توسط پزشک متخصص معاینه شوید.
سن انجام پروتز سینه
سن دقیقی را نمی توان برای انجام عمل بزرگ کردن سینه تعریف نمود، اما به طور معمول حداقل سن برای پروتز 18 سال تعیین می شود. انجام پروتز هیچ مشکلی برای بارداری و شیردهی ایجاد نمی کند. بنابراین زنان می تواند قبل از شیردهی و بارداری برای انجام عمل اقدام کنند.
زنان کاندید برای عمل پروتز سینه
- زنانی که به دلیل ابتلا به سرطان سینه بخشی یا همه سینه خود را از دست داده اند.
- زنانی که به دلیل نقص مادرزادی یک سینه و یا سینه هایی نامتقارن دارند.
- زنانی که بیش از حد لاغرند و در نتیجه سینه های کوچکی دارند.
- زنانی که در اثر عواملی مانند بارداری، شیردهی یا بالا رفتن سن دچار افتادگی و یا کوچکی سینه شده اند.
تنها عیب قرار دادن پروتز در سینه مشکل شدن تشخیص سرطان سینه است زیرا که پروتز چه از جنس سیلیکون و از چه از جنس سالین پرتو و اشعه ماموگرافی را از خود عبور نمیدهد.
عوارض پروتز سینه
در صورتی که جراحی پروتز سینه با رعایت اصول صحیح انجام نگیرد، می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد که این عوارض عبارتند از :
- به جای ماندن اسکار از محل برش جراحی
- خونریزی
- عدم تقارن سینه ها
- عفونت
- تغییر در حس سینه و نوک آن موقتاً و یا دائم
- ایجاد یک کپسول ضخیم یا تجمع در اطراف پروتز
- پارگی پروتز و مشکلات بعدی
- چین خوردگی پوست در قسمت روی پروتز
- درد
- جا به جایی پروتز
- نیاز به عمل مجدد
برخی از عوارض ذکر شده دائمی و برخی دیگر موقتی هستند. مدت زمان تعیین شده برای بهبود کامل بعد از عمل بزرگ کردن سینه در حدود 18 ماه می باشد.
پروتز سینه و شیردهی
انجام عمل جراحی پروتز سینه هیچ منافاتی با شیردهی ندارد زیرا در طی این عمل بافت و مجرای سینه دچار تغییرات نمی شود. پروتز چه بر روی سینه و چه در بافت هیچ تاثیری بر روی شیردهی ندارد. تنها در مواردی خاص ممکن است برش بر روی هاله سینه انجام شود که در این صورت قسمتی از مجرای بافت دچار آسیب شده و ممکن است میزان شیر کاهش پیدا نماید. به همین منظور معممولاً برش در بافت سینه انجام می شود.
پروتز سینه و سرطان
پروتز سینه و سولاریوم
مراقبت های قبل از عمل پروتز
مراقبت های بعد از عمل پروتز
- تا دو هفته بعد از انجام عمل بزرگ کردن سینه تا باید به پشت بخوابید و از فشار وارد کردن به پروتز پرهیز کنید. بعد از دو هفته میتوان موقعیت خواب را به پهلو تغییر داد.
- مصرف داروهای خود به خصوص آنتی بیوتیک را فراموش نکنید زیرا احتمال عفونت زخم وجود دارد.
- با ماساژ روزانه زخم یا ورقه سیلیکون می توان احتمال به جای ماندن زخم جراحی را کاهش داد.
- در هفته اول عمل جراحی از ورزش و فعالیت های سنگین پرهیز نمایید. حتی بلند کردن اشیاء و هل دادن آنها نیز ممنوع است. اما از 2 هفته بعد از عمل ورزش های سبک مانند پیاده روی در صورتی که درد و ناراحتی احساس نکنید، منعی ندارد.
- لازم است در طول 6 الی 12 هفته بعد از جراحی به صورت تمام وقت از سوتین طبی که پزشک تجویز می کند، استفاده نمایید.
- کبودی و سفت شدن سینه ها بعد از عمل جراحی پروتز سینه امری طبیعی به شمار می رود.
- تا سه هفته بعد از عمل استعمال سیگار را متوقف نمایید.
- درد بعد از عمل حتی چندین هفته طبیعی است و نشان دهنده ترمیم اعصاب عضله می باشد. برای کاهش درد از کمپرس یخ استفاده نمایید.
- مصرف نمک را حداقل برای دو هفته کاهش دهید.
- دو هفته بعد از جراحی بزرگ کردن سینه، ماساژ سینه با استفاده از لوسیون به کاهش ورم آن کمک می کند.
در چه صورتی به پزشک مراجعه کنیم ؟
اگر بعد از عمل جراحی بزرگ کردن سینه دچار نشانه هایی به این شرح شدید، پزشک خود را در جریان بگذارید :
- افزایش تورم و کبودی سینه
- مشاهده ترشحات بد بو یا زرد رنگ
- ضعف و بی حالی شدید
- درد خیلی شدید
- تب بالا
- تنگی نفس، درد قفسه سینه یا ضربان قلب غیرطبیعی
هزینه عمل پروتز سینه
هزینه انجام این عمل بسته به عواملی همچون پزشکی که عمل را انجام میدهد، نوع پروتز، مرکز درمانی که این عمل در آن انجام می شود و … متفاوت است. لازم به ذکر است، جراحی پروتز سینه جزء عمل های زیبایی محسوب شده و بیمه هزینه آن را پرداخت نمی کند.
در آخر به یاد داشته باشید انتخاب جراح مناسب و کارکشته امر بسیار مهمی محسوب می شود، زیرا عمل پروتز یا بزرگ کردن سینه به طور مستقیم با زیبایی بدن شما و اعتماد به نفس در ارتباط است. پس قبل از جراحی در مورد پزشک تحقیقات لازم را انجام دهید.