بهترین قرص برای زخم معده (دارو)
زخم معده، زخم هایی هستند که در پوشش داخلی معده یا قسمت بالایی روده کوچک ایجاد می شوند. شایع ترین علائم زخم معده شامل سوزش و درد معده می باشد. برخی علائم دیگری مانند رفلاکس معده، سوء هاضمه و سوزش سر دل را نیز تجربه می کنند. در این مقاله از بیچشک با ما همراه باشید تا بیشتر با درمان و بهترین قرص برای زخم معده آشنا شوید.
بهترین دارو برای زخم معده
انتخاب نوع دارو برای درمان زخم معده تا حد زیادی به علت زخم معده بستگی دارد. اگر زخم معده ناشی از عفونت های باکتریایی باشد پزشک استفاده از یک دوره آنتی بیوتیک را توصیه می کند. به طور کلی دو دسته دارو بیشتر برای درمان زخم معده استفاده می شوند. این دو دسته شامل داروهایی می باشند که سطح اسید معده را کاهش می دهند یا سطح حرکت دستگاه گوارش فوقانی را افزایش می دهند. در زیر به بررسی انواع روش های درمان زخم معده می پردازیم.
آنتی بیوتیک ها
اگر زخم معده به دلیل عفونت هلیکوباکتر پیلوری ایجاد شده باشد پزشک برای از بین بردن این عفونت یک دوره مصرف از آنتی بیوتیک ها را توصیه می کند که باید دو بار در روز به مدت یک هفته مصرف شوند. معمولا برای این کار از آنتی بیوتیک هایی مانند مترونیدازول، آموکسی سیلین، تتراسایکلین، لووفلوکساسین ، کلاریترومایسین و تینیدازول استفاده می شود. استفاده از این آنتی بیوتیک ها معمولا عوارضی نداشته و اگر همراه با عوارض باشد بسیار خفیف هستند. برخی از عوارض این آنتی بیوتیک ها شامل :
- اسهال
- طعم آهن در دهان
- احساس بیمار بودن
حداقل 4 هفته پس از اتمام دوره آنتی بیوتیک برای تشخیص درمان یا عدم درمان باکتری هلیکوباکتر پیلوری آزمایش گرفته می شود. اگر باکتری هلیکوباکتر پیلوری بعد از یک دوره مصرف آنتی بیوتیک درمان نشده باشد از یک دوره دیگر آنتی بیوتیک ها برای درمان آن استفاده می شود.
مهارکننده های پمپ پروتون (PPI)
مهار کننده های پمپ پروتون داروهایی هستند که سه راه اصلی تولید اسید معده را مسدود می کنند و با این کار تولید اسید معده را کاهش می دهند تا از آسیب بیشتر به زخم معده جلوگیری شود. در اغلب موارد داروهای مهار کننده پمپ پروتون به صورت قرص مانند امپرازول مصرف می شوند اما در موارد نادر ممکن است این داروها به صورت تزریقی استفاده شود. عوارض جانبی این داروها نیز خفیف است. برخی از این عوارض شامل :
این عوارض بعد از اتمام دوره ( 4 تا 8 هفته) باید از بین بروند. استفاده طولانی مدت یا با دوز بالا از مهارکننده های پمپ پروتون ممکن است خطر شکستگی لگن، مچ دست و ستون فقرات را افزایش دهد.
آنتاگونیست گیرنده H2
این دسته از داروها نیز مانند داروهای مهار کننده پمپ پروتون به کاهش ترشح و تولید اسید معده کمک می کنند مانند فاموتیدین. احتمال بروز عوارض جانبی با استفاده از داروهای آنتاگونیست گیرنده H2 بسیار نادر است اما برخی از عوارض عبارتند از :
- احساس خستگی
- بثورات
- سرگیجه
- اسهال
- سردرد
آنتی اسیدها
آنتی اسیدها داروهایی هستند که معمولا بدون نسخه می توان آنها را خریداری کرد. این دسته از داروها باید زمانی مصرف شوند که علائم زخم معده را تجربه یا پیش بینی می کنید مانند بعد از غذا یا قبل از خواب. اثرگذاری این داروها ممکن است چند ساعت طول بکشد به همین دلیل معمولا استفاده از آنها در کنار داروهای دیگر تجویز می شود. مصرف مکرر آنتی اسیدها می تواند مشکل را بدتر کند. برخی از عوارض آنتی اسید ها شامل :
- نفخ
- گرفتگی معده
- یبوست
- اسهال
به نقل قول از سایت clevelandclinic :
Normal lifestyle factors, like your day-to-day stress levels and what you eat and drink, don’t cause stomach ulcers. But they can make your symptoms worse if you have one. Anything that makes your stomach more acidic can irritate the wound, including: smoking, alcohol, spicy and acidic food
ترجمه : عوامل عادی سبک زندگی، مانند سطح استرس روزانه و آنچه میخورید و مینوشید، باعث زخم معده نمیشود. اما در صورت داشتن علائم انجام برخی از کارها می تواند علائم را بدتر کند. هر چیزی که معده شما را اسیدی تر کند می تواند زخم را تحریک کند، از جمله:سیگار کشیدن، الکل، غذاهای تند و اسیدی.
منبع : https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22314-stomach-ulcer
بهترین قرص برای زخم معده
اثرگذاری برخی از داروها برای درمان زخم معده موثرتر می باشد. برخی از بهترین قرص ها برای زخم معده را در ادامه نام می بریم :
- امپرازول
- لانزوپرازول
- رابپرازول
- اسومپرازول
- پنتوپرازول
- فاموتیدین
- نیزاتیدین
- سایمتیدین
- دی سیکلومین
- کلیدینیوم سی
- سایمتیدین
- مترونیدازول
- پنتوپرازول
- سیزاپراید
- دایمیتکین
- بیسموت ساب سیترات
- قرص زخم معده سایتوتک
در برخی از موارد برای درمان زخم معده از قرص کلردیازپوکساید و کلیدینیوم سی با ترکیب سایر داروها استفاده می شود. در درمان زخم معده شربت ها نیز بی اثر نیستند. برخی از شربت ها زخم معده شامل :
- شربت کی دی اس
- شربت پپتولیک نوتک فار
- شربت آلومینیوم ام جی اس
- شربت منیزیوم هیدروکساید
سایر درمان های زخم معده
اگر زخم معده با استفاده از داروها و روش های خانگی درمان نشود پزشک روش های دیگری را برای درمان آن توصیه می کند. این درمان ها عبارتند از :
لاپاراسکوپی : در این روش چند قسمت از شکم برش داده می شود و از این طریق دوربین و ابزار وارد معده می شوند و به ترمیم معده می پردازند.
TIF : در این روش با استفاده از دستگاه تی آی اف یک گذرگاه برای لوله آندوسکوپ به وجود می آید. سپس دکتر با استفاده از موچین و بخیه به بازسازی و ترمیم دریچه ای که به عنوان یک مانع طبیعی برای اسید معده عمل می کند می پردازد.