سلامت خانوادهسلامت زنان

7 راه قطعی و سریع برای کاهش درد پریود با استفاده از داروهای خانگی و سنتی

بیشتر از 50 درصد، خانوم هایی که پریود می شوند قبل از و بعد از شروع این فرآیند متحمل دردی می باشند که ممکن است از خفیف تا مزمن متغیر باشد، درد پریود را می توان امری طبیعی تلقی نمود به شرطی که این درد خیلی شدید نباشد و با راهکار های ساده التیام یابد، در غیر این صورت باید با مراجعه به پزشک این درد را درمان نمایید. در این مقاله به مهمترین راهکار های درمان درد پریود می پردازیم:

درد پریود

به طور تقریبی می توان گفت هر 28 روز یکبار اگر هیچ اسپرمی برای لقاح وجود نداشته باشد، رحم منقبض شده و پوشش داخلی خود را بیرون می ریزد. پروستاگلاندین ها مواد شیمیایی هستند که در رحم و در طول قاعدگی شکل میگیرند، این مواد باعث انقباض عضلات و گرفتگی آنها می شود، این درد را می توان به درد زایمان تشبیه نمود که در برخی موارد همراه با حالت تهوع و اسهال می باشد.درد پریود در قسمت پایین شکم،  قبل و بعد از قاعدگی روی میدهد. علت درد قاعدگی را به می توان انقباضات قوی و طولانی مدت دیواره عضلانی رحم، کش آمدن و گشاد شدن گردنه رحم برای ورود خون از رحم به واژن دانست.

مطالعه بیشتر : خوردن جگر در دوران قاعدگی

7 راه کاهش درد پریود

جهت درمان درد پریود روش های مختلفی پیشنهاد شده است که ما در این قسمت به بیان مهمترین آنها که در خانه به راحتی قابل انجام است، می پردازیم:

1- مصرف مکمل های منیزیم

یکی از علل افزایش درد های پریود کاهش منیزیم بدن است از همین لازم است یک هفته قبل از شروع پریود از مکمل های منیزیم برای کاهش درد استفاده نمایید برای انجام این روش لازم است روزانه 500 میلی گرم منیزیم به همراه 50 گرم B6 استفاده نمایید. این دارو در رفع گرفتگی های شکم بسیار موثر است.

2- گرم کردن بدن

کاهش درد پریود

این روش را می توان توسط دوش آب گرم و یا کیسه آب گرم ( بطری آب گرم ) انجام داد، گرما از میزان درد کاسته و انقباضات رحمی را کاهش خواهد داد به علاوه گرما به خروج مایعات از بدن کمک می نماید.

3- مصرف چای نعناع

مطالعات بر روی چای نشان می دهد مصرف آنها تاثیر بسزایی در کاهش درد های پریود دارد، زیرا برخی گیاهان نقش استروژن را دارند. یکی از چای های توصیه شده، چای نعناع می باشد. این چای را باید از یک هفته قبل از شروع پریود میل نمایید.

4- بهبود رژیم غذایی

کاهش مصرف چربی ها و جایگزینی آن با سبزیجات می تواند در درمان درد های پریودی موثر باشد. یک رژیم غذایی متناسب موجب کاهش التهاب بدن می گردد. همچنین مصرف لبنیات نیز می تواند در بهبود این درد موثر باشد.

بیشتر از 50 درصد، خانوم هایی که پریود می شوند قبل از و بعد از شروع این فرآیند متحمل دردی می باشند که ممکن است از خفیف تا مزمن متغیر باشد، درد پریود را می توان امری طبیعی تلقی نمود به شرطی که این درد خیلی شدید نباشد

5- مصرف دمنوش ها

به منظور کاهش درد پریود و اضطراب و همچنین استرس ناشی از آن می توانید از دمنوش های بابونه، سنبل‌الطيب، گل گاوزبان و تمشک استفاده نمایید. این دمنوش ها علاوه بر کاهش درد به درمان عوارض روحی ناشی از این فرآیند نیز کمک می نماید و به شما آرامش را هدیه خواهد کرد. مصرف پودر زنجبیل به کاهش درد های حاصل از پریود کمک ویژه ای می نماید این درمان باید 3 تا 4 روز پس از قاعدگی ادامه یابد.

6- ورزش

فعالیت های ورزشی با تحرک کمتر مانند پیاده روی، یوگا و .. می تواند به درمان این درد ها کمک نموده و موجب بازگرداندن آرامش روحی شما گردد. در کنار این فعالیت های منظم استراحت و خواب کافی از دیگری عواملی هستند که می توانند در کاهش درد موثر باشند.

7- ماساژ با روغن های گرم

ماساژ برای کاهش درد پریود

ماساژ بدن با استفاده از روغن هایی مثل زنجبیل و بانونه چند روز قبل از شروع قاعدگی می تواند موجب کاهش درد های پریودی گردد. این امر موجب گرم شده موضع گردیده و درد را می کاهد در حین انجام این عمل می توانید از بادکش برای تاثیرگذاری بیشتر این عمل استفاده نمایید.

مراقبت های قبل از پریود

برخی از نکاتی که قبل از پریود لازم است رعایت نمایید بدین شرح است:

  • بهتر است یک هفته قبل از شروع قاعدگی شروع به مصرف مواد غذایی همچون اسفناج،تمشک، گردو،زعفران، رازيانه، ترخون، تره‌فرنگي، موسير و فلفل‌ سياه نمایید. این مواد موجب کاهش درد پریود و خونریزی قاعدگی می گردد.
  • مصرف چای نعناع یک هفته قبل از شروع پریود می تواند در کاهش درد موثر واقع گردد.
  • مصرف روزانه 500 میلی گرم منیزیم می تواند موجب کاهش درد پریود گردد.
  • رژیم غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید که از یبوست در این دوران در امان بمانید.
  • مصرف نمک را حد امکان کاهش دهید.
  • مصرف مکمل های ویتامین B6
  • استفاده میوه ها سبزیجات مفید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا