برای درمان پروستات چه بخوریم؟ {غذاها و میوه های مفید و مضر}
حفظ سلامت پروستات به ویژه با افزایش سن مردان، از اهمیت بالایی برخوردار است. پروستات غده کوچکی است که در زیر مثانه و جلوی راست روده قرار دارد. این عضو از بدن نقش مهمی در سیستم تولید مثل ایفا می کند و مایعی را که اسپرم را تغذیه و حمل می کند تولید می کند. با افزایش سن مردان، احتمال بروز مشکلات پروستات مانند هیپرپلازی خوش خیم پروستات، پروستاتیت یا سرطان پروستات بالاتر می رود. یک رژیم غذایی سالم می تواند نقش مهمی در کاهش خطر مشکلات مربوط به پروستات و ارتقای سلامت کلی پروستات داشته باشد. در این مقاله از بیچشک با ما همراه باشید تا بیشتر با رژیم غذایی مفید برای پروستات آشنا شوید.
برای درمان پروستات چه بخوریم
داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند نقش بسیار مهمی را در سلامت پروستات ایفا کند. قرار دادن غذاهای مفید برای پروستات در رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مربوط به پروستات را کاهش دهد. در ادامه به بررسی غذاهای مفید برای پروستات می پردازیم.
گوجه فرنگی و غذاهای غنی از لیکوپن
گوجه فرنگی یکی از بهترین مواد غذایی برای سلامت پروستات است. گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. لیکوپن به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر در بدن کمک می کند و از سلول های پروستات در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. مطالعات نشان می دهند که مصرف گوجه فرنگی پخته، مانند سس گوجه فرنگی، می تواند حتی مفیدتر از گوجه فرنگی خام برای پروستات باشد، زیرا پختن گوجه فرنگی به ترشح لیکوپن بیشتر کمک می کند. از دیگر غذاهای غنی از لیکوپن می توان به هندوانه، گریپ فروت صورتی و فلفل قرمز اشاره کرد.
سبزیجات چلیپایی
سبزیجات چلیپایی شامل سبزیجاتی مانند بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم پیچ می باشد که حاوی ترکیباتی به نام گلوکوزینولات هستند. این مواد به سم زدایی مواد سرطان زا و کاهش التهاب در بدن کمک می کنند و برای سلامت پروستات عالی می باشند. همچنین این نوع از سبزیجات حاوی آنتی اکسیدانی به نام سولفورافان هستند که تحقیقات نشان داده است که رشد سلول های سرطانی پروستات را کند می کند. استفاده از سبزیجات چلیپایی در رژیم غذایی تا حد زیادی از ابتلا به مشکلات مرتبط با پروستات جلوگیری می کند.
ماهی های چرب و اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی های چرب مانند سالمون، ماهی خال مخالی، ساردین و تن به وفور یافت می شوند، دارای خواص ضد التهابی است که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به مشکلات پروستات کمک کند. مطالعات نشان می دهند که امگا 3 می تواند رشد سلول های سرطانی پروستات را کاهش داده و همچنین خطر ابتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات را کمتر کند. این چربی های سالم خطر التهاب مزمن در غده پروستات را نیز کاهش می دهند.
چای سبز
چای سبز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی شناخته شده است. چای سبز حاوی پلی فنول ها، به ویژه کاتچین ها است که نشان داده شده است خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهند و به طور کلی از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم چای سبز ممکن است به کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات کمک کند. نوشیدن روزانه یک یا دو فنجان چای سبز ممکن است فواید قابل توجهی برای سلامت پروستات داشته باشد.
توت ها
انواع توت ها مانند توت فرنگی، بلوبری و تمشک سرشار از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین سی، آنتوسیانین و اسید الاژیک هستند. این ترکیبات برای مبارزه با استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و محافظت در برابر تشکیل سلول های سرطانی شناخته شده اند. برخی از مطالعات نشان می دهند که مصرف منظم توت ها ممکن است به کاهش خطر سرطان پروستات یا کند کردن پیشرفت آن کمک کند.
آجیل و دانه ها
آجیل ها و دانه ها، به خصوص آنهایی که حاوی مقادیر بالای روی هستند مانند تخم کدو تنبل، برای سلامت پروستات ضروری هستند. روی نقش حیاتی در تنظیم عملکرد پروستات دارد و مصرف کافی آن با کاهش خطر مشکلات پروستات مرتبط است. آجیل ها مانند بادام و گردو نیز سرشار از چربی های سالم و آنتی اکسیدان هستند که به سلامت کلی کمک می کنند و ممکن است به محافظت در برابر التهاب پروستات و سرطان نبز کمک کنند.
به نقل قول از allianceurology:
It is recommended to eat roughly 5 grams of pumpkin seeds daily when dealing with benign prostatic hyperplasia.
ترجمه: توصیه می شود در صورت مواجهه با هیپرپلازی خوش خیم پروستات، روزانه 5 گرم تخم کدو بخورید.
منبع: https://allianceurology.com/10-great-foods-for-prostate-health
حبوبات
حبوبات مانند لوبیا، عدس و نخود سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند. این غذاها برای کاهش التهاب در بدن بسیار عالی هستند و می توانند به جلوگیری از مشکلات پروستات کمک کنند. مطالعات نشان می دهند که فیتونوترینت های موجود در حبوبات ممکن است از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کرده و از سیستم ایمنی بدن حمایت کنند.
سیر و پیاز
سیر و پیاز حاوی ترکیبات گوگردی هستند که با پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی مرتبط است. آلیسین، ترکیبی در سیر، رشد سلول های سرطانی پروستات را کند می کند. مصرف منظم سیر و پیاز به کاهش التهاب و بهبود عملکرد کلی پروستات کمک می کند.
انار
مطالعات نشان داده اند که آب انار ممکن است به کند کردن رشد سلول های سرطانی پروستات و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات کمک کند. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها، به ویژه پونیکالاجین ها است که به محافظت از سلول های پروستات در برابر آسیب و کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند.
زردچوبه و کورکومین
زردچوبه حاوی ترکیب فعالی به نام کورکومین است. کورکومین دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است که ممکن است به کاهش خطر سرطان پروستات و سایر مشکلات پروستات کمک کند. تحقیقات نشان می دهند که کورکومین می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد و حتی ممکن است سلول های سرطانی را مستعد درمان کند.
آب
هیدراتاسیون نقش مهمی در حفظ سلامت همه اندام ها از جمله پروستات دارد. نوشیدن آب زیاد به دفع سموم از بدن، کاهش التهاب و حفظ عملکرد سالم ادرار کمک می کند. سعی کنید روزانه حداقل 8 فنجان آب بنوشید تا بدن را به خوبی هیدراته نگه دارید و از سلامت پروستات حمایت کنید.
غذاهای مضر برای پروستات
همانطور که قرار دادن غذاهای مفید برای پروستات در رژیم غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است ، محدود کردن یا اجتناب از برخی غذاها که ممکن است بر سلامت پروستات تاثیر منفی بگذارند نیز مهم است. برخی از غذاهای مضر برای پروستات شامل:
- گوشت قرمز: مصرف زیاد گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. به ویژه اجتناب از مصرف گوشت های فرآوری شده که حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی ها هستند توصیه می شود.
- لبنیات: برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد لبنیات به دلیل داشتن سطح بالای کلسیم ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد.
- کربوهیدرات های تصفیه شده و غذاهای شیرین: رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده و قند ممکن است منجر به التهاب و چاقی شود، که هر دو می توانند خطر بروز مشکلات مربوط به پروستات را افزایش دهند.
- الکل: نوشیدن بیش از حد الکل می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد.
میوه های مفید برای پروستات
برخی از میوهها سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و سایر ترکیباتی هستند که می توانند از سلامت پروستات حمایت کرده و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با پروستات را کاهش دهند. بهترین میوه ها برای پروستات شامل:
- آناناس
- پاپایا
- گیلاس
- آووکادو
- سیب
- گریپ فروت
- هندوانه
- توت ها
- انار
- گوجه فرنگی
در حالی که بیشتر میوه ها به طور کلی برای سلامت پروستات مفید هستند، برخی از میوه های پرقند مانند موز و انگور، میوه های خشک مانند زرد آلو خشک و آب میوه ها به ویژه آب میوه هایی که طبیعی نیستند باید در حد اعتدال مصرف شوند زیرا این دسته از میوه ها می توانند برای پروستات مضر باشند.
دمنوش برای پروستات
دمنوش های گیاهی مدتهاست که برای حمایت از سلامت پروستات و کاهش مشکلات شایع مرتبط با پروستات استفاده می شوند. بسیاری از گیاهان دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و متعادل کننده هورمون هستند که می تواند برای عملکرد پروستات مفید باشد. بهترین دمنوش ها برای پروستات شامل:
- دمنوش گزنه
- چای زردچوبه
- چای دم اسب
- چای زنجبیل
- دمنوش بابونه
- دمنوش شیرین بیان
- چای قاصدک
- چای سبز
سوالات متداول در مورد رژیم غذایی مفید برای پروستات
با اینکه اغلب افراد تصور می کنند قهوه برای پروستات مضر است، تحقیقات خلاف این امر را نشان می دهند. مصرف قهوه در حد اعتدال خطر ابتلا به سرطان پروستات، به ویژه انواع پیشرفته این بیماری را کاهش می دهد. همچین برخی از مطالعات نشان داده اند که افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند کمتر در معرض خطر ابتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات هستند.
برای اکثر مردان، دارچین برای سلامت پروستات مضر نیست و حتی ممکن است فوایدی نیز داشته باشد، به خصوص به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی. اما به دلیل اینکه تحقیقات جامع در مورد رابطه دارچین و پروستات در دسترس نیست توصیه می شود از دارچین در حد اعتدال استفاده شود.
گوجه فرنگی، چای سبز، سبزیجات چلیپایی، انواع توت ها، انار و روغن زیتون خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهند.
مصرف الکل در حد اعتدال برای پروستات بد نیست. با این حال، مصرف بیش از حد الکل می تواند علائم ادراری مرتبط با هیپرپلازی خوشخیم پروستات را بدتر کند، مثانه را تحریک کند و با داروهای مورد استفاده برای درمان مشکلات پروستات تداخل ایجاد کند. اگر علائمی مانند تکرر ادرار یا ناراحتی مثانه را تجربه می کنید، کاهش مصرف الکل ممکن است مفید باشد.