اطلاعات دارویی

9 بهترین قرص برای تنبلی تخمدان {تخمدان پلی کیستیک}

تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک وضعیتی است که منجر به عدم تعادل هورمون های جنسی زنانه می شود. این عدم تعادل می تواند باعث تغییر در چرخه قاعدگی و مشکل در باروری شود. هیچ درمان قطعی برای تنبلی تخمدان وجود ندارد، اما با استفاده از برخی داروها می توان علائم این بیماری را بهتر مدیریت کرد و از بروز برخی از عوارض جانبی نیز جلوگیری کرد. در این مقاله از بیچشک با ما همراه باشید تا بیشتر با بهترین قرص برای تنبلی تخمدان آشنا شوید.

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

قرص هایی که برای درمان تنبلی تخمدان مورد استفاده میگیرند بسیار متنوع هستند، زیرا این بیماری می تواند باعث علائم متفاوتی شود که برای کنترل هر یک باید از یک داروی خاص استفاده شود، برای مثال برخی از این قرص ها به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می کنند و در مقابل برخی دیگر به باروری کمک می کنند. در ادامه به بررسی بیشتر بهترین قرص برای درمان تخمدان پلی کیستیک می پردازیم.

قرص گلوکوفاژ (متفورمین)

قرص متفورمین برای تنبلی تخمدان

متفورمین یک داروی ضد دیابت است که سطح بالای قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مدیریت می‌ کند. این دارو جذب گلوکز از روده ها را کاهش می‌ دهد، تولید گلوکز کبدی را کم می‌ کند و حساسیت به انسولین را بهبود می‌ بخشد. قرص گلوکوفاژ برای تنبلی تخمدان در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند تایید نشده است، اما در اغلب موارد یکی از قرص هایی است که برای تنبلی تخمدان مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا می تواند باعث افزایش اثربخشی داروهای باروری شود و به بهبود نظم قاعدگی در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز کمک می کند.

نحوه مصرف قرص متفورمین برای تنبلی تخمدان: مصرف متفورمین با ۵۰۰ میلی‌ گرم یک بار در روز شروع می شود و پس از یک هفته به ۵۰۰ میلی‌ گرم دو بار در روز افزایش داده می شود، بعد از گذشت یک هفته دیگر به ۵۰۰ میلی‌ گرم سه بار در روز تبدیل می شود. بهترین زمان مصرف قرص متفورمین برای تنبلی تخمدان همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا خوردن است. این قرص می تواند منجر به عوارض جانبی مانند اسهال، حالت تهوع، ناراحتی معده، نفخ، سردرد، سوزش سر دل، کاهش وزن و لرز شود. 

قرص مدروکسی پروژسترون

قرص پروژسترون برای تنبلی تخمدان

قرص های ضد بارداری منجر به جلوگیری از تخمک گذاری می شوند و با این کار بر چرخه قاعدگی تاثیر می گذارند. معمولا این قرص های حاوی هورمون استروژن و پروژستین هستند. قرص مدروکسی پروژسترون، یک داروی خوراکی حاوی هورمون زنانه پروژسترون است که از آن برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک استفاده می شود. این قرص می تواند به جلوگیری از سرطان آندومتر، حاملگی خارج رحم و ایجاد کیست‌ های تخمدان و سینه در افراد مبتلا به تنبلی تخمدان کمک کند.

طریقه مصرف قرص مدروکسی پروژسترون برای تنبلی تخمدان در افرادی که دوره‌ های قاعدگی نامنظم دارند یا اصلاً پریود نمی‌ شوند 10 میلی‌ گرم یک بار در روز است که به مدت 14 روز هر 1 تا 3 ماه باید مصرف شود.

قرص اینوزیتول 

قرص اینوزیتول برای تنبلی تخمدان

قرص اینوزیتول یک نوع مکمل غیر هورمونی است که تحقیقات نشان می دهند که می تواند به بهبود علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کند. گفته می شود که قرص اینوزیتول برای تنبلی تخمدان به ویژه در تخمک گذاری و بهبود باروری موثر است، اما تا به حال تحقیقات درستی این امر و میزان اثرگذاری آن را تایید نکرده اند.

قرص دوفاستون (دوفامد)

قرص دوفاستون برای تنبلی تخمدان

قرص دوفامد نیز حاوی پروژسترون مصنوعی است، به همین دلیل می تواند به بهبود بسیاری از علائم تنبلی تخمدان کمک کند. قرص دوفامد برای تنبلی تخمدان فواید متعددی دارد که برخی از آنها عبارتند از بهبود باروری، تنظیم چرخه قاعدگی، درمان فقدان قاعدگی یا آمنوره و کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS).

طریقه مصرف قرص دوفاستون برای تنبلی تخمدان 2 بار در روز است که باید هر روز در یک زمان دقیق استفاده شود، اما اگر علائم در طول درمان ادامه پیدا کنند یا عود کرد، دوز باید به هر ۸ ساعت ۱ قرص افزایش پیدا کند.

قرص اسپیرونولاکتون

قرص اسپیرونولاکتون برای تنبلی تخمدان

قرص اسپیرونولاکتون یک داروی ادرار آور است که برای درمان فشار خون بالا (هیپرتانسیون) و نارسایی قلبی استفاده می شود و از این طریق خطر سکته مغزی و حملات قلبی را کاهش  می دهد. همچنین در برخی موارد از قرص اسپیرونولاکتون برای تنبلی تخمدان استفاده می شود، زیرا می تواند عدم تعادل هورمونی مرتبط با سندرم تخمدان پلی کیستیک را درمان کند. حدود 80٪ زنان مبتلا به این سندرم، دچار هیپرآندروژنیسم (تولید بیش از حد هورمون‌ های آندروژن) هستند که این قرص می تواند به برطرف کردن این مشکل کمک کند.

قرص کروم

قرص کروم برای تنبلی تخمدان

کروم، یک ماده معدنی کمیاب است که به افزایش فعالیت انسولین کمک کند. فعالیت انسولین برای حفظ متابولیسم طبیعی بدن بسیار مهم است. به همین دلیل قرص کروم برای تنبلی تخمدان فواید متعددی دارد، از جمله بهبود حساسیت به انسولین، بهبود تعادل هورمونی و تسکین برخی از علائم مرتبط با سندرم تخمدان پلی کیستیک.

قرص فمارا (لتروزول) 

قرص لتروزول برای تنبلی تخمدان

لتروزول یا فمارا یک داروی مهارکننده آروماتاز (کاهش‌ دهنده تولید استروژن) است که برای درمان ناباروری در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک (PCOS) استفاده می‌ شود. همچنین برای درمان انواع خاصی از سرطان سینه و بهبود باروری در افرادی که در تخمک‌ گذاری مشکل دارند، استفاده می‌ شود. لتروزول یک بار در روز به مدت پنج روز استفاده می شود که معمولاً از روز سوم یا پنجم چرخه قاعدگی باید مصرف آن را آغاز کنید.

قرص کلومیفن سیترات

قرص کلومیفن سیترات برای تنبلی تخمدان

قرص کلومیفن سیترات رایج‌ ترین داروی باروری برای القای تخمک‌ گذاری است. این دارو باید برای 5 روز مورد استفاده قرار بگیرد که مصرف آن از روز دوم چرخه قاعدگی شروع می‌ شود و اثرگذاری آن بر تخمک گذاری می تواند چندین ماه طول بکشد.

به نقل قول از verywellhealth:

PCOS is characterized by hormonal abnormalities that can result in infrequent periods (oligomenorrhea) or absent periods (amenorrhea).Some drug therapies can regulate hormones to restore a normal menstrual cycle.

ترجمه: سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک منجر به ناهنجاری‌ های هورمونی می شود که می‌ تواند منجر به پریودهای نامنظم (الیگومنوره) یا قطع پریود (آمنوره) شود. برخی از درمان‌های دارویی می‌ توانند هورمون‌ها را تنظیم کنند تا چرخه قاعدگی طبیعی را بازیابی کنند.

منبع: https://www.verywellhealth.com/medications-for-pcos-2616506

قرص ویتامین ای

قرص ویتامین ای برای تنبلی تخمدان

قرص مکمل ویتامین ای فواید متعددی برای سلامتی دارد. این قرص می تواند به متعادل کردن سطح هورمون ها کمک کند و حساسیت به انسولین را در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک بهبود بخشد. استفاده از قرص ویتامین ای برای تنبلی تخمدان به تنهایی موثر نیست، اما اگر در کنار سایر قرص ها و تغییر در سبک زندگی انجام شود می تواند در بهبود علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک نقش مهمی داشته باشد.

مدیریت سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک (PCOS) با توجه به علائم و عوارضی که در هر فرد ایجاد می کند متفاوت است و داروها می‌ توانند بسته به نیاز هر فرد، به تنظیم چرخه‌ قاعدگی، کاهش سطح آندروژن، بهبود مقاومت به انسولین و باروری کمک کنند. رایج ترین قرص هایی که برای تنبلی تخمدان استفاده می شوند قرص‌ های ضد بارداری برای تنظیم قاعدگی، متفورمین برای مقاومت به انسولین و داروهایی مانند کلومیفن یا لتروزول برای تخمک‌ گذاری است. علاوه بر قرص ها ایجاد تغییرات در سبک زندگی نیز می تواند نقش موثری در درمان این بیماری داشته باشد. اگر می خواهید تنبلی تخمدان را به بهترین شکل مدیریت کنید باید با یک متخصص مشورت کنید تا بهترین روش را مطابق با علائم پیشنهاد دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا