بارداریبیماری هابیماری های پوست و موسلامت خانواده
لک صورت در بارداری : علت ، پیشگیری ، درمان
بارداری پدیده ای است که به سبب ترشح هورمون تغییرات بسیاری بر روی جسم و روح مادر به همراه می آورد. در برخی موارد ممکن است هورمون موجب زیبا تر شدن و درخشندگی پوست شود اما دسته ای دیگر از مادران باردار ،خشکی و لکه های پوست را تجربه می کنند.در ادامه به توضیح حول این لک در بارداری می پردازیم:
لک در بارداری
لک بارداری یا ملاسما باعث ایجاد نواحی لکه دار یا پوست تیره می شود، این لک ها در زنانی با پوست روشن شایع تر بوده و قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب شدت آنها را افزایش میدهد.لک بارداری به دو شکل نمایان می شود:
- لک هایی با رنگدانه های تیره ( بر روی پیشانی، گونه، بینی )
- ایجاد لایه ای تیره بر روی کل پوست به شکل ماسک
شما می توانید جهت درمان این لک ها و سرعت بخشیدن در محو شدن آنها، از لایه برداری خفیف با کمک مواد شیمیایی استفاده کنید.
علت
علت لک صورت در بارداری به طور دقیق مشخص نیست اما در بیشتر موارد با افزایش ترشح هورمون در این دوره از زندگی در ارتباط است، به علاوه این مشکل با مصرف قرص های ضد بارداری نیز رابطه ای مستقیم دارد. همچنین استفاده از داروهای حساس کننده پوست به آفتاب و اختلال در عملکرد تیروئید و تخمدان نیز می تواند از علل ایجاد این مشکل باشد.
علائم و نشانه ها
- لکههای تیره روی پوست صورت به شکل یک ماسک
- نقاط و رنگدانههای تیره روی پوست بدن مانند ساعد
- لکههای تیرهی پوستی در نواحی مانند استخوان گونه و خط فک
- رنگدانههای تیره روی نوک سینهها، کک و مک، جای زخم و لکههایی در ناحیه تناسلی
- رنگدانههای تیره بر روی پوست زیر عضله ران
- تجمع رنگدانهها در شکم که لینئا نیگرا نامیده میشود.
پیدایش لک پس از بارداری
- ایجاد و برطرف شدن این لک بستگی به بارداری دارد.
- معمولاً لک در بارداری با نزدیک شدن زمان زایمان تشدید مییابد.
- با اتمام بارداری و متعادل شدن هورمون های بدن، پوست رنگ اصلی خود را باز خواهد یافت.
- اگر از یک روش جلوگیری از بارداری به وسیله قرص ضد بارداری یا حلقه واژینال که حاوی استروژن میباشند استفاده می کنید؛ احتمال بازگشت این لک ها وجود دارد.(بهتر است سایر روشهای کنترل بارداری مانند کاندوم که شامل هورمون نمیباشند، بهره ببرید.)
جلوگیری
درمان لک صورت در بارداری
لک صورت ناشی از بارداری معمولاً پس از زایمان از بین میرود. در غیر این صورت لازم است مصرف این قرص ها را قطع کنید و البته پس از قطع نیز مدت زمان زیادی لازم است تا این لک ها به طور کامل برطرف شوند. و یا ممکن است هرگز از بین نروند.شما می توانید جهت درمان این لک ها و سرعت بخشیدن در محو شدن آنها، از لایه برداری خفیف با کمک مواد شیمیایی استفاده کنید. نقش لیزر در درمان این مشکل به اثبات نرسیده است زیرا در مواردی مفید بوده و در مواردی دیگر مشاهده شده است این لک ها به سرعت بازگشته و لیزر تاثیر چندانی بر روی آنها ندارد. دیگر راهکار درمان اجتناب از قرارگیری در معرض نور خورشید است.