بیماری هابیماری های مقعدی

آیا هر خونریزی نشانه بواسیر یا هموروئید است؟

تشخیص هموروئید

علائم رایج هموروئید را برای افرادی که قبلاً بیماری آنها تایید شده می توان در خانه درمان نمود. اما هرگونه خونریزی مجدد از رکتوم، به خصوص خونریزی شدید یا در افراد بالای 40 سال باید مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.علائم هموروئید

علائم بیماری هموروئید شامل مشاهده خون بر دستمال توالت، درد، سوزش و خارش همچنین احساس وجود توده در مقعد است.

همه علائم ذکر شده رایج هستند و بیشتر از 75 درصد از مردم آنها را تجربه می کنند. با این حال چگونه می توان تشخیص داد که به بیماری دیگر مبتلا شده‌اید؟ در این حالت پزشکان از تشخیص افتراقی برای تایید بیماری استفاده می کنند. یعنی با رد سایر بیماری‌ها وجود یک عارضه را تشخیص می دهند. در این جا به برخی از بیماری ها که علایمی مشابه با هموروئید دارند اشاره می کنیم :

  • سرطان کولون و رکتوم : این سرطان ها در نزدیکی رکتوم رخ می‌دهند و موجب خونریزی و ناراحتی مقعد می‌شوند و علایمی شبیه هموروئید دارند. سرطان رکتوم و کولون قبل از 40 سالگی نادر است. علائم این سرطان‌ها ممکن است شامل خونریزی مداوم، تغییر در عادت های روده یا شکل حرکت روده، درد کمر، شکم و کاهش وزن غیر منتظره باشد.
  • بیماری التهابی روده (IBD) : این بیماری ها شامل کولیت زخمی و بیماری کرون است و می تواند خونریزی و ناراحتی رکتوم را ایجاد نماید. هر دو نوع IBD جزء بیماری‌های طولانی مدت است که معمولاً جوانان را درگیر می‌کند. علائم این عارضه ها شامل التهاب، اسهال، کاهش وزن و تب می شود.
  • شقاق : شقاق یا همان شکاف در دیواره مقعد علایمی مشابه با بواسیر را ایجاد می‌کند و می تواند باعث درد، سوزش و خونریزی شود. این عارضه می تواند در هر سنی رخ دهد و معمولاً عامل آن یبوست است. شکاف‌های مقعدی معمولاً با درمان‌های خانگی مشابه هموروئید درمان می شود.
  • زگیل ناحیه تناسلی : زگیل تناسلی یکی از انواع بیماری های منتقله از راه جنسی است (STDs) است که می تواند در ناحیه مقعد رشد کند و علایمی مانند خونریزی و ناراحتی را ایجاد کند. عامل زگیل تناسلی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است و باید به سرعت درمان شود زیرا رشد و افزایش این زگیل ها شانس ابتلا به سرطان رکتوم را افزایش می دهد. دیگر STD ها، از جمله کلامیدیا و گنوره نیز در ناحیه مقعد ایجاد شده و باعث نشانه‌های تحریک و خونریزی می‌شوند.
  • خارش مقعد : خارش مقعد اغلب با بیماری هموروئید اشتباه می شود، زیرا این مشکل نیز باعث خارش و سوزش در ناحیه رکتوم می شود و در واقع یک نوع درماتیت موضعی است که خارش شدیدی را ایجاد می کند. این مشکل می تواند از رطوبت بیش از حد و یا حساسیت غذایی حاصل شود. درمان این عارضه شامل خشک نگه داشتن مقعد، اجتناب از خراش، و استفاده از پماد یا کرم تجویزی پزشک است.

چه زمانی برای درمان علائم هموروئید به پزشک مراجعه کنیم؟

تشخیص هموروئید

اگر هر یک از علائم زیر را تجربه می کنید باید با پزشک مشورت کنید :

  • اگر مکرراً دچار خونریزی از مقعد می شوید.
  • اگر خونریزی شدیدی دارید.
  • اگر هموروئید به درمان های خانگی پاسخ نمیدهد.
  • اگر سایر علائم هموروئید مانند درد، فشار، خارش، و سوزش دارید، که بعد از چند روز استفاده از درمان خانگی بواسیر بهبود نیافته است.
  • اگر علائم هموروئید با علائم دیگر مانند تب، کاهش وزن، درد شکمی یا تغییر عادت های روده‌ای همراه است.

هموروئید بیماری رایجی است اما اگر علائم این عارضه پس از طی مدتی از شروع درمان خانگی هموروئید بهبود نیافت، لازم است برای بررسی‌های بیشتر با پزشک مشورت کنید. اگر به ارزیابی دقیق‌تری نیاز دارید لازم است با یک پزشک متخصص گوارش یا یک جراح روده بزرگ و رکتال مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا