سبک زندگیمد و زیبایی

16 روش برای خلاص شدن یا درمان پف زیر چشم در خانه

پف زیر چشم مشکلی آزار دهنده و شایع است که می تواند در اثر تجمع چربی یا مایعات در زیر چشم ایجاد شود. به علاوه آلرژی، اگزما، خستگی مزمن، قرار گرفتن در معرض آفتاب و افزایش سن نیز می تواند در ایجاد این شرایط اثر گذار باشد.
نوشیدن آب بیشتر و استفاده از کمپرس سرد می تواند به کوچک شدن سریع کیسه های چشم کمک کند، اما تنها راه کاهش آنها در طولانی مدت ایجاد چند تغییر در شیوه زندگی است. در ادامه چندین روش که به بهبود و درمان پف زیر چشم کمک می کنند را معرفی می کنیم:


1. کیسه چای

چای فقط برای نوشیدن نیست. بلکه با قرار دادن کیسه چای کافئین دار در زیر چشم می توانید به درمان پف زیر چشم و تیرگی ها کمک کنید.

کافئین موجود در چای حاوی آنتی اکسیدانهای قدرتمندی است که می تواند به افزایش جریان گردش خون در پوست کمک کند. همچنین کافئین می تواند از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت کند و به طور بالقوه روند پیری را کند تر خواهد نمود.

نحوه مصرف :

  • دو کیسه چای را به مدت 3 تا 5 دقیقه در آب جوش خیس کنید.
  • سپس با قرار دادن کیسه های چای به مدت 20 دقیقه در یخچال اجازه دهید به اندازه سرد شوند.
  • سپس کیسه ها را فشار دهید، تا مایع اضافی  آنها خارج شود و آن را بر روی ناحیه زیر چشم خود قرار دهید.
  • اجازه دهید کیسه های چای به مدت 15 تا 30 دقیقه بر روی چشم بمانند.

2. استفاده از کمپرس سرد

درمان پف زیر چشم با کمپرس سرد

استفاده از سرما می تواند به ترمیم سریعت و درمان پف زیر چشم کمک کند. می توانید برای این منظور از کمپرس سرد آماده در داروخانه ها استفاده کنید و یا با استفاده از چند تکه یخ کمپرس سرد بسازید. برخی دیگر از گزینه های  کمپرس سرد عبارتند از :

  • قاشق چایخوری سرد
  • خیار خنک
  • دستمال مرطوب
  • کیسه سبزیجات منجمد

قبل از استفاده، کمپرس آن را با یک پارچه نرم بپوشانید تا پوست را از سرخ شدن بیش از حد محافظت کند. برای مشاهده نتایج و درمان پف زیر چشم فقط باید چند دقیقه از کمپرس استفاده کنید.

3.آب بنوشید.

آب در حدود 60 درصد از وزن بدن را تشکیل می دهد. با توجه به این مسئله، تعجب آور نیست که کم آبی بدن  به پف زیر چشم کمک کند و افزایش مصرف آب نیز در بهبود وضعیت اثر گذار باشد.

چقدر آب  کافی است؟ کارشناسان توصیه می کنند روزانه  مردان حداقل حدود 13 لیوان مایعات و زنان حداقل 9 لیوان مایعات بنوشید. اما به جای آب می توانید از سایر مایعات کم کالری نظیر آب های طعم دار، آب میوه ها و چای های گیاهی بهره ببرید.

4. مصرف آنتی هیستامین

مصرف آنتی هیستامین برای درمان پف زیر چشم

آلرژی می تواند باعث پف زیر چشم شود. اگر همراه با تورم چشم ها علائمی مانند قرمزی یا آبریزش و خارش چشم را تجربه می کنید. این واکنش ناشی از پاسخ سیستم ایمنی بدن به چیزی است که باعث تحریک یا ایجاد حساسیت شده است.

اگر احساس می کنید پف چشم به آلرژی مرتبط است، با پزشک خود در مورد مصرف داروهای ضد آلرژی (OTC) و درمان پف زیر چشم مشورت کنید.

همچنین بهتر است از عوامل حساسیت زا مانند محصولات مراقبت بهداشتی، مانند صابون، موارد آرایشی یا رنگ مو های که ممکن است حساسیت زا باشند، دوری کنید.

5. کرم رتینول

کرم رتینول از داروهای پرکاربردی است که دارای ویتامین A  بوده و به صورت کرم، ژل یا محلول در دسترس است. عموماً از این پماد برای درمان آکنه، پسوریازیس، درمان سرطان های خاص استفاده میشود. از این دارو می توان برای درمان پف زیر چشم نیز استفاده نمود. این پماد کمبود کلاژن در پوست را تامین می کند و در دوز های کمتر بدون نسخه در دسترس است اما برای دوز های بالاتر برای تهیه آن باید نسخه پزشک داشته باشید.

نحوه مصرف :

به طور کلی از رتینول یکبار در روز استفاده می شود ، بهتر است حدود نیم ساعت پس از شستن صورت،  این پماد را روی پوست اعمال کنید. اگر باردار هستید از کرم های رتینول استفاده نکنید.

6. از محصولات روشن کننده  پوست استفاده کنید.

کرم های روشن کننده پوست حاوی ماده ای به نام هیدروکینون هستند. این ماده در تولید ملانین در پوست اختلال ایجاد می کند. و می تواند به کاهش ظاهر لکه های تیره  زیر چشم کمک کند.

بسیاری از کرم ها، ژل ها و لوسیون های روشن کننده پوست حاوی 2 درصد هیدروکینون هستند. با تجویز پزشک متخصص پوست می توانید غلظت بالاتری از این پماد را دریافت کنید.

توجه داشته باشید که تاثیرات مثبت هیدروکینون با قرار گرفتن در معرض نور خورشید معکوس می شود، بنابراین باید از این پماد فقط در شب استفاده کنید. برخی افراد با استفاده از محصولات روشن کننده پوست دچار خشکی، سوزش و سایر عوارض خفیف پوستی میشوند.  در صورت تجربه چنین واکنشی، استفاده از آن را قطع کنید.

7. مصرف ضد آفتاب

محافظت از پوست در برابر اشعه خورشید با استفاده از ضد آفتاب ها می تواند به  جلوگیری از پیری زودرس، سرطان پوست

تغییر رنگ همچنین بهبود لکه های تیره زیر چشم و پف زیر چشم کمک کند. انتخاب فرمول SPF 30 و یا بالاتر می تواند به محافظت پوست کمک کند.

8. میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ روشی برای افزایش تولید کلاژن در پوست شناخته می شود. این روش می تواند در درمان لکه های تیره و پف زیر چشم، کاهش چین و چروک و جای زخم و حتی مشکلات رنگدانه ای نیز موثر باشد.

این درمان شامل سوزن های ریزی است که در پوست فرو رفته و پوست را مجبور به تولید کلاژن بیشتر می کند. میکرونیدلینگ مناسب افرادی است که نیاز به نتیجه گیری سریع تر دارند. این درمان معمولاً در طول شش جلسه و در یک ماه انجام می شود و در مقایسه با عمل جراحی هزینه کمتری خواهد داشت.

میکرونیدلینگ بدون عوارض نبوده و در برخی موارد منجر به خونریزی، کبودی، عفونت می گردد و نیز احتمال وجود دارد که جای زخم ها بر روی پوست به جای بماند.

متخصصان پوست، کیت های خانگی را توصیه نمی کنند، زیرا آنها نه تنها تاثیر کمتری دارند، بلکه خطر عفونت نیز وجود دارد. برای جلوگیری از انتقال بیماری سوزن را با افراد دیگر به اشتراک نگذارید.

9. قبل از خواب آرایش خود را  پاک می کنند.

پاک کردن آرایش قبل از خواب برای جلوگیری از پف زیر چشم

قبل از خواب آرایش خود را بشویید، زیرا با آرایش خوابیدن می تواند موجب تحریک پوست و واکنش های آلرژیک گردد. و یا باعث قرمزی، چرک و یا سایر علائم گردد. همچنین نشستن صورت قبل از خواب می تواند موجب چین و چروک شده و یا منجر به پف زیر چشم شود.

10. بالش های بیشتری زیر سر قرار دهید.

سعی کنید هنگام خواب سر خود را در وضعیت بالاتری قرار دهید. با این ترفند از تجمع مایعات در زیر چشم ها جلوگیری شده و پف زیر چشم نیز درمان می شود. برای این منظور می توانید تعداد بالش هایی زیر سر قرار می دهید را افزایش دهید. همچنین بهتر است به پشت بخوابید.

11. حداقل هشت ساعت بخوابید.

هشت ساعت خواب برای درمان پف زیر چشم

گذشته از چگونگی خوابیدن، میزان خواب نیز یک عامل مهم در سلامت پوست است. اگرچه  کم خوابی نمی تواند باعث ایجاد لکه های زیر چشم شود، اما ممکن است چهره را ضعیف تر یا هر سایه و یا لکه ای را نمایان تر کند. پس :

  • سعی کنید یک برنامه خواب، یا یک خواب منظم داشته باشید.
  • 6 تا 12 ساعت قبل از خواب از مصرف نوشیدنی ها و غذاهای کافئین دار خودداری کنید.
  • از نوشیدن مشروبات الکلی قبل از خواب خودداری کنید.
  • حداقل دو ساعت قبل از خواب هیچی نخورید.
  • تلویزیون ها، تلفن های همراه و سایر وسایل الکترونیکی را یک ساعت قبل از خواب خاموش کنید.

13. غذاهای حاوی کلاژن بخورید

درمان پف زیر چشم با مصرف ویتامین سی

با افزایش سن، عضلات و بافت هایی که از پلکها حمایت می کنند، ضعیف می شوند. این بدان معنی است که ممکن است پوست شروع به تولید لکه کرده، و یا با تجمع چربی در زیر چشم ها، پف زیر چشم ایجاد شود.

مصرف ویتامین C به جذب اسید هیالورونیک کمک میکند. این اسید اساسی به طور طبیعی در بدن یافت می شود، اما مقدار ذخیره آن با افزایش سن کاهش می یابد. غذاهای سرشار از ویتامین C و اسیدهای آمینه نیز می توانند با افزایش سطح اسید هیالورونیک و ایجاد پوستی سالم تر به تولید کلاژن کمک کنند. منابع خوب ویتامین C شامل موارد زیر است:

  • پرتقال ها
  • فلفل قرمز
  • جوانه بروکسل
  • کلم بروکلی
  • توت فرنگی

14. افزایش مصرف غذاهای غنی از آهن

کم خونی در اثر فقر آهن، شرایطی است که خون فاقد گلبولهای قرمز است. سلول های گلبولهای قرمز وظیفه حمل اکسیژن به بافت های بدن را بر عهده دارند. کمبود آهن می تواند باعث ایجاد لکه های تیره زیر چشم و یا رنگ پریدگی شود. علائم دیگر شامل مواردی مانند:

  • خستگی شدید
  • یخ کردن دست ها و پاها
  • شکنندگی ناخن ها

اگر فکر می کنید کم خونی هستید، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با یک آزمایش خون ساده این مشکل بررسی می کند. برای درمان ممکن است به مکمل های مخصوص آهن نیاز داشته باشید. در موارد خفیف تر، افزودن آهن به رژیم غذایی می تواند به رفع این کمبود و درمان پف زیر چشم کمک نماید. غذاهای غنی از آهن عبارتند از:

  • گوشت قرمز  گوشت مرغ
  • غذای دریایی
  • لوبیا
  • سبزیجات برگ سبز مانند کلم و اسفناج
  • کشمش، زردآلو و سایر میوه های خشک شده
  • غذاهای غنی از آهن مانند غلات، نان و ماکارونی
  • نخود فرنگی

14. حذف نمک

درمان پف زیر چشم با حذف نمک

مصرف بیش از حد غذاهای شور ممکن است موجب پف زیر چشم شود. نمک با احتباس مایعات در بدن به ایجاد پف کمک می کند. همچنین ممکن است منجر به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی و سکته مغزی شود.

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که روزانه کمتر از 2300 میلی گرم (میلی گرم) نمک مصرف کنید. در حالت ایده آل، بزرگسالان باید بیش از 1500 میلی گرم نمک در روز مصرف کنند. برای اندازه گیری میزان سدیم در هر قاشق چایخوری موارد زیر را به یاد داشته باشید :

  • 1/4 قاشق غذاخوری = 575 میلی گرم سدیم
  • 1/2 قاشق غذاخوری = 1150 میلی گرم سدیم
  • 4/5 قاشق غذاخوری = 1،725 میلی گرم سدیم
  • 1 قاشق غذاخوری = 2300 میلی گرم سدیم

یک راه برای کاهش سریع  مصرف نمک در رژیم غذایی، خودداری از مصرف غذاهای بسته بندی شده و فراوری شده است. در عوض، سعی کنید یک رژیم غذایی سرشار از  غذاهای کامل و شامل میوه و سبزیجات تازه داشته باشید.

15.  درمان پف زیر چشم با حذف الكل

نوشیدن الکل موجب کم آبی بدن می شود و کمبود آب بدن ممکن است منجر به بروز پف و لکه های زیر چشم شود. بهتر است، برای درمان پف زیر چشم  الکل را با  آب گازدار طعم دار و یا آب میوه که به سلامت پوست کمک می کند، جایگزین کنید.

16. ترک سیگار

درمان پف زیر چشم با ترک سیگار

استعمال سیگار منابع ویتامین C در بدن را از بین می برد، از آنجایی که این ویتامین با تولید کلاژن در حفظ سلامت پوست اثر گذار است.  مصرف سیگار ممکن است موجب چین و چروک، تغییر رنگ و حتی پف زیر چشم شود.

ترک سیگار همچنین به سایر موارد بهداشتی کمک می کند. مثلا با ترک سیگار می توانید طول عمر خود را افزایش دهید و یا خطر خرابی دندان ها و ابتلا به  دیابت، بیماری های قلبی عروقی و برخی سرطان ها را کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا