بیماری هابیماری های زنان

ارضا نشدن زنان | علت، درمان و عوارض

ارضا نشدن زنان یا آنورگاسمی به ناتوانی در رسیدن به ارگاسم، حتی با وجود برانگیختگی، میل و تحریک جنسی کافی گفته می شود. ارضا نشدن گاه به گاه زنان می تواند طبیعی باشد، اما فقدان ارگاسم مزمن و دائمی می تواند نشان دهنده وجود یک مشکل باشد و بر کیفیت زندگی، روابط و اعتماد به نفس تاثیر منفی بگذارد. در این مقاله از بیچشک با ما همراه باشید تا بیشتر با علت ارضا نشدن زنان، عوارض و روش های درمان آن آشنا شوید.

علت ارضا نشدن زنان

علت ارضا نشدن زنان

آنورگاسمی یک مشکل بسیار شایع است و مطالعات نشان می دهند که ۱۰ تا ۱۵ درصد از زنان هرگز در طول زندگی ارگاسم را تجربه نمی کنند و۳۰ تا ۵۰ درصد به طور مداوم با مشکلات ارگاسم دست و پنجه نرم می‌ كنند. باید بدانید که بین آنورگاسمی و میل جنسی کم (اختلال کم کاری میل جنسی) و اختلال بیزاری جنسی تفاوت وجود دارد.  زنان مبتلا به آنورگاسمی اغلب سطح طبیعی میل و برانگیختگی جنسی دارند اما نمی‌ توانند به ارگاسم برسند. در ادامه به بررسی بیشتر علل ارضا نشدن زنان می پردازیم.

عدم تعادل هورمونی

هورمون‌ ها نقش بسیار مهمی در تنظیم عملکرد جنسی زنان دارند و بر همه چیز از برانگیختگی گرفته تا ارگاسم تاثیر می‌ گذارند. مشکلات هورمونی مانند کمبود استروژن، تستوسترون یا سطح تیروئید می‌ تواند حساسیت، میل جنسی و توانایی در ارضا شدن زنان را کاهش دهد. شایع ترین عواملی که منجر به عدم تعادل هورمون ها می شوند عبارتند از یائسگی، مشکلات تیروئید، استرس و مصرف برخی داروهای خاص. 

اختلالات عصبی

برای ارضا شدن زنان، باید سیگنال هایی از طریق شبکه اعصاب بین مغز، نخاع و اندام تناسلی منتقل شود. اختلالات عصبی می‌ توانند در این شبکه اختلال ایجاد کنند و به ارگاسم رسیدن زنان را دشوار یا غیرممکن کنند. شایع ترین اختلالات عصبی که می توانند مانع ارضا شدن زنان شوند عبارتند از ام اس، آسیب طناب نخاعی و نوروپاتی دیابتی. این مشکلات می توانند منجر به بی‌ حسی یا کاهش حس در ناحیه تناسلی و تاخیر یا عدم توانایی در رسیدن به ارگاسم در زنان شوند.

داروها

برخی داروها می‌ توانند با تأثیر بر شیمی مغز، سطح هورمون‌ ها یا عملکرد اعصاب، در توانایی زنان در ارضا شدن اختلال ایجاد کنند. برخی داروها سطح انتقال‌ دهنده‌ های عصبی مانند سروتونین، دوپامین یا نوراپی نفرین را تغییر می‌ دهند و برخی دیگر ممکن است باعث تغییرات هورمونی یا کاهش جریان خون به دستگاه تناسلی شوند. همه این موارد می توانند منجر به ارضا نشدن زنان شوند. داروهای ضد افسردگی SSRI، داروهای ضد روان پریشی، مسدود کننده‌ های بتا و داروهای ضد فشار خون رایج ترین داروهایی هستند که می توانند مانع ارضا شدن زنان شوند.

بیماری های مزمن

بیماری‌ های مزمن می‌ توانند بر عملکرد جنسی، از جمله توانایی رسیدن به ارگاسم، تاثیر داشته باشند. شایع ترین بیماری های مزمنی که می توانند منجر به ارضا نشدن زنان شوند عبارتند از:

جراحی های زنان

جراحی‌ هایی که ممکن است به اعصاب آسیب بزنند یا حس لگن را تغییر دهند می توانند در ارضا شدن زنان اختلال ایجاد کنند. آسیب عصبی در طول عمل‌ هایی مانند هیسترکتومی یا برداشتن تخمدان می‌ تواند حس ناحیه تناسلی زنان را کاهش دهد. همچنین تغییرات هورمونی پس از برداشتن تخمدان باعث خشکی واژن و کاهش میل جنسی می‌ شود. هیسترکتومی، اوفورکتومی، ترمیم افتادگی لگن، اپیزیوتومی یا جراحی آندومتریوز می توانند علت ارضا نشدن زنان باشند.

اختلالات سلامت روان

سلامت روان نقش مهمی در عملکرد جنسی دارد. اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می‌ توانند به طور قابل توجهی در توانایی زنان در برانگیختگی جنسی، احساس لذت یا رسیدن به ارگاسم اختلال ایجاد کنند. در واقع، عوامل عاطفی و روانی از شایع‌ ترین عوامل مؤثر در ارضا نشدن زنان هستند. همچنین سوءاستفاده جنسی، تجاوز یا تجربیات جنسی منفی اولیه می توانند منجر به اختلال در عملکرد جنسی برای مدت زمان طولانی شوند.

به نقل قول از mayoclinic:

Past experiences, behaviors, background or mental well-being may contribute to problems with orgasms.

ترجمه: تجربیات گذشته، رفتارها، پیشینه یا سلامت روان ممکن است در مشکلات ارگاسم نقش داشته باشند.

منبع: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anorgasmia/symptoms-causes/syc-20369422

خستگی 

خستگی مزمن، چه به دلیل بیماری، سبک زندگی یا فرسودگی عاطفی می‌ تواند به طور قابل توجهی در میل جنسی و توانایی رسیدن به ارگاسم اختلال ایجاد کند. فعالیت جنسی به انرژی جسمی و روحی نیاز دارد و زمانی که فرد دائماً خسته است، بدن و ذهن ممکن است به اندازه کافی برای برانگیختگی یا اوج لذت جنسی پاسخگو نباشد. عواملی که می توانند خستگی را تشدید کنند عبارتند از فشارهای روزانه، نگهداری از فرزندان، تعهدات کاری و خواب ناکافی.

مشکل با پارتنر

رضایت جنسی به شدت تحت تاثیر صمیمیت و ارتباط عاطفی با شریک جنسی قرار دارد، موارد زیر می توانند منجر به ارضا نشدن زن در رابطه شوند:

  • فقدان ارتباط عاطفی: فاصله عاطفی یا وجود دعواهای حل نشده می تواند منجر به نارضایتی و ارضا نشدن زنان در رابطه شود.
  • ارتباط ضعیف: ناتوانی یا مشکل در صحبت کردن در مورد نیازها می‌ تواند از تحریک و ارگاسم در زنان جلوگیری کند.
  • اطلاعات نادرست جنسی: انتظارات غیر واقعی یا عدم درک آناتومی و پاسخ جنسی زنان (مثلاً تحریک کلیتوریس) می‌ تواند مانع ارگاسم شود.

دید منفی جامعه

جامعه و فرهنگ می‌ توانند بر رابطه یک زن با تمایلات جنسی‌ تاثیر بسیار زیادی داشته باشند. زنانی که در محیط‌ هایی بزرگ می‌ شوند که تمایلات جنسی را تابو می دانند، ممکن است در مورد رسیدن به ارگاسم و ارضا شدن احساس گناه یا شرم کنند. همچنین تصورات غلط در مورد آناتومی جنسی، ارگاسم یا عملکرد جنسی سالم ممکن است مانع از خودارضایی مؤثر یا ارتباط جنسی صحیح با شریک زندگی شود.

روش های درمان ارضا نشدن زنان

درمان آنورگاسمی می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و در اغلب موارد برای درمان آن نیاز به استفاده از چندین روش متفاوت است. در ادامه به بررسی بیشتر روش های درمان ارضا نشدن زنان می پردازیم.

سکس تراپی

یکی از بهترین روش های درمان آنورگاسمی سکس تراپی است، به ویژه برای افرادی که علت ارضا نشدن آنها با عوامل روانشناختی یا رابطه آنها با پارتنر مرتبط است. برای درمان عدم ارگاسم زنان می توانید از روان درمانی های زیر استفاده کنید:

  • درمان شناختی رفتاری که به شناسایی و تغییر الگوهای فکری منفی در مورد رابطه جنسی کمک می‌ کند.
  • زوج درمانی که رابطه با پارتنر را بهبود می بخشد. 
  • درمان متمرکز بر تروما که به زنانی که مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته اند کمک می کند.

درمان خانگی ارضا نشدن زنان

اگرچه ممکن است برای برخی از زنان تراپی موثر و کمک کننده باشد، اما راهکارهای خانگی نیز وجود دارند که می توانند به بهبود برانگیختگی، حساسیت و توانایی رسیدن به ارگاسم در زنان کمک کند. برخی از روش های درمان خانگی ارضا نشدن زنان عبارتند از:

  •  تمرکز بر تحریک ناحیه کلیتوریس.
  • خودشناسی و خودارضایی.
  • تقویت عضلات کف لگن با تمرین کگل.
  • تمرین های ذهن آگاهی و مدیتیشن.
  • استفاده از روان کننده (لوبریکانت).
  • صحبت با پارتنر در مورد رابطه جنسی.
  • استفاده از ویبراتور و اسباب بازی های جنسی.

دارو برای درمان ارضا نشدن زنان

در حال حاضر هیچ دارویی به طور خاص برای درمان آنورگاسمی تایید نشده است، اما بسته به علت، به خصوص اگر علت هورمونی یا عصبی باشد برخی داروها ممکن است به بهبود عملکرد جنسی و رسیدن به ارگاسم در زنان کمک کنند، از جمله:

  • قرص بوپروپیون
  • قرص فلیبانسرین (آی دی)
  • قرص بوسپیرون 

این نکته را فراموش نکنید که هیچ یک از این قرص ها برای درمان ارضا نشدن زنان طراحی نشده اند و تنها می توانند به درمان عواملی که ممکن است بر ارضا شدن زنان تاثیر داشته باشند کمک کنند. همچنین استفاده از این قرص ها باید تنها به تجویز پزشک باشد.

عوارض ارضا نشدن زنان در رابطه

ارضا نشدن زنان ممکن است از نظر جسمی خطرناک نباشد، اما می‌ تواند اثرات عمیق و ماندگاری بر سلامت کلی زنان داشته باشد. عوارض ارضا نشدن در زنان عبارتند از:

  • احساس ناامیدی، غم یا خشم.
  • عزت نفس پایین.
  • احساس شرم و گناه.
  • احساس اضطراب و استرس در مورد رابطه جنسی.
  • تشدید افسردگی.
  • ایجاد فاصله عاطفی با پارتنر.
  • درد و تنش جنسی.
  • از دست دادن میل جنسی به مرور زمان.

سوالات متداول در مورد ارضا نشدن زنان

آیا ارضا نشدن زنان می‌ تواند نشان دهنده یک بیماری باشد؟

بله. اگر فرد مشکلی در ارضا شدن نداشته بوده باشد و این مشکل  ناگهانی آغاز شود می تواند نشان دهنده بیماری های عصبی (مانند ام‌ اس یا پارکینسون)، دیابت، مشکلات گردش خون یا اختلالات هورمونی باشد.

چرا با خودارضایی به ارگاسم میرسم اما با رابطه جنسی ارضا نمی شوم؟

به این حالت آنورگاسمی موقعیتی گفته می شود و بسیار رایج است. علت این مشکل می تواند نوع تحریک متفاوت، کمبود ارتباط با شریک جنسی و احساس اضطراب و فشار در حین رابطه جنسی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا