رویای کاهش وزن با قرص ال کارنیتین !
رویای کاهش وزن به دغدغه ی فکری بسیاری از افراد عصر حاضر تبدیل شده است. برای رسیدن به این رویا بسیاری از افراد حاضرند که هر نوع ریسکی را بپذیرند. تب و تاب مصرف مکمل ها و قرص های کاهش وزن فوق العاده بالا رفته است و رویای رسیدن به لاغری را برای افراد دست یافتنی تر نشان می دهند. قرص ال کارنیتین یکی از معروف ترین این مکل هاست. اما آیا واقعا قرص ال کارنیتین می تواند رویای کاهش وزن را برآورده کند؟ برای یافتن پاسخ این سوال با مجله ی بیچشک همراه باشید.
ال کارنیتین چیست ؟
ال کارنیتین یکی از مشتقات طبیعی اسید آمینه ها می باشد که به طور طبیعی در بدن ما توسط اسید آمینه هایی همچون لیزین و متیونین تولید می شود. همان طور که می دانید میتوکندری ها با سوزاندن چربی ها انرژی لازم بدن ما را تولید می کنند. ال کارنیتین وظیفه ی انتقال اسیدهای چرب بدن را به میتوکندری ها بر عهده دارد و در نتیجه نقش مهمی را در تولید انرژی مورد نیاز بدن و سوخت و ساز آن بر عهده دارد. تئوری هایی وجود دارد که بیان می کنند با افزایش سطح ال کارنیتین در بدن افراد می توان به افزایش سوخت و ساز چربی بدن آنها کمک کرد و آن را افزایش داد در نتیجه ی چنین شرایطی بدن سریع تر چربی های خود را می سوزاند و به کاهش وزن می رسد.
ال کارنیتین به صورت طبیعی در بسیاری از پروتئین های حیوانی وجود دارد و با مصرف آنها می توان مقادیری از ال کارنیتین را دریافت کرد. بدن برای تولید ال کارنیتین به این نوع پروتئین ها نیاز دارد ولی گاهی بدن به طور ژنتیکی قادر به تولید این ماده نیست یا مقدار آن در بدن به طور قابل توجهی کم است مانند گیاهخواران.
موارد مصرف ال کارنیتین
ال کارنیتین در تنظیم سوخت و ساز بدن یکی از کلیدی ترین نقش ها را بر عهده دارد. اما تحقیقات و بررسی محققان نشان می دهد که نقش ال کارنیتین در بدن فراتر از تنظیم سوخت و ساز آن است.گروهی از پژوهشگران تحقیقات جامع و گسترده ای را بر روی اثرات و عملکرد ال کارنیتین در گروه های مختلف انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که میان ال کارنیتین و موارد زیر رابطه ی معناداری وجود دارد.
- بهبود عملکرد و سلامت مغز و اعصاب
- تامین بهتر اکسیژن ماهیچه ها هنگام ورزش کردن
- کاهش درد های عضلانی پس از تمرینات ورزشی
- کاهش علائم دیابت نوع 2
- سلامت قلب و عروق
- رفع خستگی به خصوص در افراد مبتلا به سرطان
- افزایش ساخت گلبول های قرمز خون
- کاهش فشار خون
- کاهش علائم نارسایی قلبی
- درمان آلزایمر
داده های علمی کافی در رابطه با این موضوع که آیا مصرف قرص ال کارنیتین می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند هنوز وجود ندارد و مصرف مکمل ها و قرص ال کارنیتین هیچ گونه تاثیر اثبات شده و نتیجه ی قانع کننده ای بر روی لاغری افراد نشان نمی دهند.
منابع طبیعی ال کارنیتین
ازبهترین منابع طبیعی ال کارنیتین در مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گوشت قرمز
- ماهی
- مرغ
- لبنیات
- آووکادو
- آجیل
- حبوبات
قرص ال کارنیتین و کاهش وزن
قرص ال کارنیتین این روزها به عنوان یک مکمل چربی سوز قوی شناخته شده و افراد بسیاری را به سمت خود کشانده است. مکمل ها و نوشیدنی های حاوی ال کارنیتین ادعا می کنند که با مصرف آنها میزان سوخت و ساز بدن به طرز قابل توجه و چشمگیری افزایش می یابد و به کاهش وزن کمک می کنند. به همین منظور آزمایشی در این رابطه صورت گرفت تا تاثیرات ال کارنیتین بر لاغری افراد مورد بررسی قرار بگیرد. و اما نتیجه ی آزمایش :
تجزیه و تحلیل نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف ال کارنیتین در افرادی که از آن استفاده کرده اند و گروهی که استفاده نکرده اند تغییر چشمگیری در روند لاغری آنها ایجاد نکرده است. داده های علمی کافی در رابطه با این موضوع که آیا مصرف قرص ال کارنیتین می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند هنوز وجود ندارد و مصرف مکمل ها و قرص ال کارنیتین هیچ گونه تاثیر اثبات شده و نتیجه ی قانع کننده ای بر روی لاغری افراد نشان نمی دهند.
مضرات و عوارض قرص ال کارنیتین
مضرات و عوارض قرص ال کارنیتین به طور کلی کم است. نتایج پژوهشات و تحقیقات گروهی از دانشمندان دانشگاه مریلند نشان می دهد که مصرف ال کارنیتین در بلند مدت هیچ گونه عوارض خاصی به دنبال ندارد. در این پژوهش مشخص شد که مصرف 2 گرم ال کارنیتین به صورت روزانه در بلند مدت هیچ گونه عوارضی به همراه نداشت و فقط در برخی از افراد که دوزهای بیشتری از این ماده را استفاده کرده بودند برخی از عوارض خفیف زیر مشاهده شد:
- حالت تهوع
- اسهال
- مشکلات معده
- درد شکم
- بوی بد بدن شبیه به بوی ماهی
نکات مهم :
- از مصرف دی-کارنیتین (D-Carnitine) به شدت خودداری کنید چون با فرم طبیعی کارنیتین تداخل دارد و عوارض جانبی متعددی دارد.
- مصرف این قرص در زنان باردار نیاز به مشورت پزشک دارد.
- بیماران کلیوی و یا مبتلایان به تیروئید باید با پزشک مشورت کنند.
- اسنوکومارول و وارفارین، هورمونهای دارویی تیروئید با ال- کارنیتین تداخل دارد.
ممنون از مقاله مفیدتون
جایی تا حالا به این موضوع پرداخته نشده