علائم کرونا چیست؟
در ادامه به معرفی علائم بیماری کرونا می پردازیم. این علائم دقیق به تفکیک درصد بوده با تجزیه و تحلیل سازمان بهداشت جهانی بر روی 55000 مورد تایید شده مبتلا به کرونا در چین به دست آمده است. از علائم ویروس کرونا می توانیم به این موارد اشاره کنیم.
- تب: 88٪
- سرفه خشک: 68٪
- خستگی: 38٪
- سرفه کردن خلط دار : 33٪
- تنگی نفس: 19٪
- درد استخوان یا مفاصل: 15٪
- گلو درد: 14٪
- سردرد: 14٪
- لرز: 11٪
- حالت تهوع یا استفراغ: 5٪
- گرفتگی بینی : 5٪
- اسهال: 4٪
- سرفه خونی: 1٪
- تورم چشم: 1٪
COVID-19 یک عفونت دستگاه تنفسی تحتانی است، به این معنی که بیشتر علائم در قفسه سینه و ریه ها احساس می شوند. علائم این بیماری با سرماخوردگی عادی و یا ویروس سارس متفاوت است، زیرا که سرماخوردگی موجب عفونت دستگاه تنفسی فوقانی می شود ، و گرفتگی بینی و سینوس را در پی دارد.
خبر خوب این است که در چین، بیشتر افراد بیمار که حدود 80٪ را تشکیل می دهند، علائمی خفیف تا متوسط دارند و بیشتر این افراد قادر به مدیریت علائم خود در خانه هستند.
اگر احساس می کنید که دچار علائم کرونا هستید، قبل از مراجعه با پزشک مشورت کنید. مراجعه حضوری در مطب و بدون رعایت نکات پیشگیری از کرونا می تواند موجب گسترش ویروس و انتقال آن به سایرین میگردد.
مطالعه بیشتر: روش های پیشگیری از کرونا در مدارس
شروع علائم کرونا
زمان دقیقی را نمی توان برای شروع علائم اولیه کرونا پس از قرار گرفتن در معرض ویروس تعیین کرد. به طور متوسط علائم کرونا 5 روز پس از قرار گرفتن در معرض ويروس شروع می شود. البته این مدت زمان ممکن است برای برخی افراد به یک روز کاهش پیدا کرده و یا در مواردی تا 2 هفته نیز خود را نشان ندهد.در یک کنفرانس مطبوعاتی MD، مدیر مرکز ملی ایمنی سازی و تنفسی CDCs گفت که ویروس به راحتی از فردی به فرد دیگر گسترش می یابد و هیچ کس در برابر آن مصونیت ندارد، زیرا این ویروس جدید و ناشناخته است.
در حدود 14٪ از مردم چین 1 تا 5 علامت شدید دارند که شامل مشکل در تنفس، تنفس سریع (بیش از 30 بار نفس در دقیقه) و کمبود اکسیژن در خون می شود. این بیماران برای تنفس به اکسیژن اضافی و بعضی اوقات به تجهیزات تخصصی احتیاج دارند در نتیجه باید در بیمارستان بستری شوند.
تعدادی از بیماران نیز دچار علائم بحرانی شده و ممکن است به نارسایی تنفسی و نارسایی اندام مبتلا باشند. افراد در معرض خطر ویروس کرونا اغلب بزرگسالان بالای 60 سال یا افرادی با شرایط پزشکی خاص مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی، بیماران ریوی یا سرطان هستند. 22٪ مرگ و میر در چین در بزرگسالان بالای 80 سال بوده است.
برای آشنایی بیشتر با این بیماری و نحوه درمان آن صفحه ویروس کرونا چیست ؟ را مطالعه نمایید.
پیشگیری از کرونا
بهترین راهکار این است که در این دوران در منزل بمانید و در نزدیکی افراد قرار نگیرید. زیرا حتی افرادی که هیچ علامتی ندارند، نیز می توانند ناقل این بیماری باشند. به همین جهت توصیه های زیر را در نظر داشته باشید.
- از تماس با افرادی که مریض هستند، خودداری کنید.
- دستان خود را مرتباً بشویید.
- از لمس سطوح در اماکن عمومی (مانند دکمه های آسانسور و دستگیره درب) خودداری کنید.
- از حضور در شلوغی ها و تجمعات خودداری کنید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد پیشگیری از ویروس کرونا بر روی لینک کلیک نمایید.