درمان کیست مویی، انواع روشها
درمان خانگی
اولین خط از درمان این عارضه استفاده از روش های خانگی است. این درمان ها با اینکه همانند سایر روشها موثر نیست و نمی تواند کیست را به طور کامل برطرف کند. اما استفاده از درمان خانگی می تواند در برطرف کردن عفونت و التهاب موثر باشد. استفاده از این درمان ها به خصوص در مراحل قبل از عمل جراحی با تخفیف عفونت و التهاب می تواند به افزایش سرعت بهبودی کمک ویژه ای نماید. درمان خانگی این بیماری به این شرح است:
- جلوگیری از یبوست با مصرف فیبر و آب : ابتلا به مشکلات گوارشی نظیر یبوست و یا اسهال می تواند در تشدید بیماری اثر گذار باشد. بیماران می توانند با مصرف فیبر و آب کافی از بروز این مشکل جلوگیری کنند. به همین منظور پزشکان توصیه می کنند، حداقل 8 لیوان آب در طول روز بنوشید و مصرف سبزیجات و میوه های حاوی فیبر را مد نظر قرار دهید.
- ورزش : انجام ورزش و پرهیز از زیاد نشستن به مدت طولانی می تواند به بهبود عارضه کمک کند.
- حمام سیتز : استفاده از حمام سیتز می تواند در برطرف کردن التهاب بیماری کمک کرده و در کاهش درد نیز موثر است.
برای آشنایی بیشتر با سایر روشهای درمان خانگی کیست مویی مطالعه این صفحه را به شما پیشنهاد می کنیم.
تزریق فنل معمولاً 4 الی 8 هفته زمان برای بهبودی نیاز داشته ولی به علت احتمال عود بالا این روش کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
درمان کیست مویی بدون جراحی
روش بدون جراحی از بین بردن کیست به این شرح است:
تزریق فیبرین
یکی از روش های درمان این بیماری استفاده از چسب فیبرین است. این روش نیاز به یک جراحی سطحی دارد و برای کیست هایی با عمق خیلی کم و بدون آبسه که قبلا هرگز سابقه ابتلا به این بیماری را نداشته اند، استفاده می شود. قبل از شروع درمان، تمام موهای بین شکاف لگن را از بین می برند. این روش تحت یک بیهوشی موضعی انجام می شود و برای پیشگیری از آبسه، آنتی بیوتیک تجویز می شود. بعد از ضدعفونی پوست بوسیله آنتی سپتیک، بافت مو و گرانولیت با برش پوست رویی کیست برداشته می شود. این مرحله باید با دقت فراوان انجام شود تا کیست به طور کامل تخلیه شود. بعد از این مرحله کیست را با چسب فیبرین پر می کنند و تا زمانی که چسب خشک شود(حدود 2 دقیقه) به شدت محل را فشار میدهند. بعد از اتمام جراحی سطحی، محل سینوس پیلونیدال را با باند فشار می بندند. این باند 24 ساعت باقی می ماند و پس از آن برداشته می شود.
اگر
- اولین بار باشد که ایجاد می شود،
- سطحی و بدون آبسه باشد
- تخلیه آن با دقت صورت گیرد
میزان موفقیت درمان با این روش 90 درصد تخمین زده می شود. داشتن شرایط فوق بسیار اهمیت دارد. بهبودی این بیماری به شدت به شرایط بیماری وابسته است، بنابراین به یاد داشته باشید که پیشگیری از سینوس پیلونیدال به مراتب آسانتر از درمان است.
آندوسکوپی (EPSiT)
یک روش جدید غیر تهاجمی از بین بردن این بیماری درمان آندوسکوپی (EPSiT) است. این روش تحت یک بی حسی نخاعی و با استفاده از فیستولوسکوپ انجام می شود. در این روش می توان از طیف گسترده ای از دستگاه های آندوسکوپی و همچنین چاقو الکتریکی برای تخلیه استفاده نمود.
تزریق فنل
در این روش درمان پزشک ماده ای ضدعفونی کننده را با کمک گرفتن از بی حسی موضعی به کیست تزریق می کند. همچنین استفاده از پارافین در حین تزریق از آسیب این ماده به سایر بافت های اطراف جلوگیری خواهد نمود. تزریق فنل ممکن است همراه با برداشت موضعی کیست نیز انجام شود.
تزریق فنل معمولاً 4 الی 8 هفته زمان برای بهبودی نیاز داشته ولی به علت احتمال عود بالا این روش کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. در ضمن تزریق فنل نیاز به بستری در بیمارستان دارد.
درمان کیست مویی با دارو
جراحی کیست مویی
در موارد حاد و مزمن سینوس پیلونیدال از روش جراحی که یک روش تهاجمی است، استفاده می شود. اصل اساسی در روش جراحی سینوس پیلونیدال، برداشتن کامل ضایعه از جمله کانال های جانبی آن است. این جراحی تحت بیهوشی موضعی انجام می شود. زیرا تشخیص میزان برداشت، عمق کیست و کانال های آن قبل از جراحی دشوار است و نمیتوان مدت زمانی را برای عمل تعیین کرد.
در این مرحله بسته به وضعیت بیمار و تصمیم پزشک ممکن است، زخم کیست بخیه زده شده و یا باز رها شود. عمل جراحی کیست مویی نیاز به بستری طولانی مدت در بیمارستان داشته و همراه با عوارض مختلفی است که مهمترین آنها عفونت و عود مجدد است. در ضمن انجام مراقبت هایی مخصوص در دوره نقاهت پس از عمل می تواند به اثر گذاری بیشتر این درمان کمک کند. برای اطلاع از هزینه جراحی کیست مویی بر روی آن کلیک کنید.
درمان کیست مویی با طب سنتی
درمان کیست مویی با لیزر
تکنولوژی لیزر به بهبود این بیماری هم کمک کرده است. در روش درمان کیست مویی با لیزر دیگر نیازی به تیغ و چاقوی جراحی نیست و میزان خونریزی در حین عمل به دلیل مسدود شدن مویرگ های آسیب دیده بسیار کم است. در استفاده از لیزر در درمان سینوس پیلونیدال میزان درد بعد از عمل کاهش می یابد، بافت های ملتهب به صورت عمقی از بین می روند و در نتیجه احتمال عود مجدد بیماری نیز وجود ندارد. لیزر باعث آسان تر شدن فرآیند درمان برای بیمار می شود. البته هزینه درمان با لیزر ممکن است بیش از دیگر روش ها باشد. اما این هزینه تنها یکبار پرداخت می شود و به این ترتیب برای همیشه از این بیماری آزار دهنده و دردناک خلاص خواهید شد. به این ترتیب می توان لیزر را عنوان بهترین روش درمان این بیماری معرفی نمود.